Colombiana (2011)

Vengeance is beautiful.

Matige wraakfilm waarin Zoe Saldana zich ontpopt tot een vrouwelijk equivalent van Hitman.
play

5,6 details

  • 108 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
108 Min Verenigde Staten

Op haar 10de zag Cataleya Restrepo hoe haar ouders in Colombia werden afgeslacht door drugsbaron Don Luis. Ze groeit op als keiharde huurmoordenaar voor haar oom Emilio in Chicago. Maar in haar vrije tijd is ze op zoek naar het enige dat haar drijft: het vinden van de moordenaars van haar ouders.

Regie
Olivier Megaton
Cast
Zoe Saldana, Cliff Curtis, Graham McTavish, Jordi Mollà, Lennie James, Amandla Stenberg, Michael Vartan, Callum Blue, Sam Douglas, Jesse Borrego, Cynthia Addai-Robinson, Ofelia Medina, Charles Maquignon, Beto Benites, Angel Garnica.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 64.856.065
Release
26.08.2011
Release NL
22.09.2011
Release DVD
17.01.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Olivier Megaton | Cast: Zoe Saldana (Cataleya), Michael Vartan (Danny Delanay), Jordi Mollà (Marco), Cliff Curtis (Emilio Restrepo), Beto Benites (Don Luis), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2011

Zuid-Amerika. Met helikoptershots worden we de wereld van Colombiana ingeloodst. De camera scheert over de krakkemikkige krotten van de sloppenwijken en brengt de kijker al vrij snel bij de negenjarige Cataleya. Haar vader heeft zijn neus in ongure zaakjes gestoken en moet daarom samen met zijn vrouw het veld ruimen. Cataleya, die haar ouders voor haar ogen vermoord ziet worden, zint vanaf dat moment op wraak op gangsterbaas Marco en zijn bewapende metgezellen. Ze ontpopt zich zowaar tot een vrouwelijk equivalent van Hitman in deze matige wraakfilm.

Dat uitgangspunt schept in combinatie met het gegeven dat Luc Besson zijn naam aan deze productie heeft verbonden, bepaalde verwachtingen. De 52-jarige Fransman trad als schrijver, producent en regisseur op bij tal van Europese en Amerikaanse producties. Liefhebbers van films als Nikita, Léon en The Transporter hoef je in dit geval niets over hem te vertellen. De regie van Colombiana liet Besson over aan landgenoot Olivier Megaton, die eerder het uit de bocht gevlogen derde deel uit de Transporter-reeks regisseerde. Bij Colombiana is de rode draad even vaak ver te zoeken. Megaton heeft alle bekende elementen van de wraakfilm in een denkbeeldige centrifuge gepropt, die hij vervolgens met honderdtachtig kilometer per uur laat rondgieren. Wat daar uit komt rollen is bijzaak.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Colombiana Nieuwsberichten

Laatste reacties

Secret1994goesFilm

"...Redelijk goed filmpje. Begin is wat saai en blijft maar duren,maar dan begint de actie (: Mooie ac......"

Tarkus

"...Prima actiefilm zonder meer. Zoe Saldana is perfect gecast voor de hoofdrol en speelt hier de panne......"

11qqaazz

"...Strond film...de hoofdrolspeelster komt totaal niet tot leven. Hoofdpersonage maakt debiele fouten......."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Colombiana

acties