Blu-ray

Blu-Ray Review: Lucy

De enorme kaskraker met eyecatcher Scarlett Johansson.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot op 19.12.2014 om 19:34 in Blu-ray


Regie: Luc Besson | Cast: Scarlett Johansson (Lucy), Morgan Freeman (Professor Norman), Min-sik Choi (Mr. Jang), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Bioscooprelease: 31 juli 2014 | FilmTotaal recensie: Lucy

Alles wat Scarlett Johansson aanraakt lijkt in goud te veranderen. De afgelopen jaren was ze vooral als Black Widow een enorme eyecatcher. Tussen de vele Marvel-films door ze op in goed ontvangen titels als Don Jon, Under the Skin, Her en Lucy. De laatste was met name een enorme hit aan de bioscoopkassa. De sci-fi film van de Franse filmmaker Luc Besson noteerde namelijk maar liefst een kleine $460 miljoen wereldwijd. Na de superheldenfilms van Marvel Studios is dit veruit de financieel succesvolste titel voor Johansson. Regisseur Besson wist nog nooit zo'n kaskraker voort te brengen.

Overigens was Johansson niet de enige grote naam in de sci-fi actiefilm. Ook Oscarwinnaar Morgan Freeman had een redelijk aandeel en de nette visual effects wisten het publiek waarschijnlijk ook te overtuigen. Eerder deze maand verscheen Lucy op Blu-Ray en Dvd.

Synopsis

Wanneer de studente Lucy in het buitenland per ongeluk betrokken raakt bij een gevaarlijke drugsdeal, ontdekt ze dat er geen grenzen zijn aan haar intellectuele ontwikkeling en dat ze in staat is om steeds meer van haar hersencapaciteit te benutten. Ze verwerft daarbij ongelimiteerde krachten die haar veranderen in een genadeloos wapen.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Lucy lekker "Fresh" met 66 procent. De IMDb noteert een redelijke 6,5 bij ruim 160 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de sci-fi actiefilm met een 6,0 (Stem zelf). FT-recensent Arjan Welles gaf drie sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

...Scarlett die stoer doet met veel actie. Het hielp ook dat ik gewoon alles geloof wat Scarlett doet en zegt, anders had het verhaal aan het einde een beetje wazig geworden... - Mark

Box Office

Het productiebudget van Lucy bedroeg zo'n $40 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende het een waanzinnige $43,9 miljoen en eindigde uiteindelijk op een uiterst fraaie $126,7 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een overdonderende $458,9 miljoen. De opbrengst in Nederland stokte op zo'n $3,3 miljoen.


Blu-Ray: Lucy | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: november 2014 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid:: Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | Extra's: Cerebral capacity: The true science of Lucy | The evolution of Lucy | Interview with Luc Besson & PR Yves Agid | Rue de Rivoli car chases | EAN: 5412370880314 | Ook verkrijgbaar op: 1 disc Dvd | Met dank aan: Belga Films

Deze single disc Blu-Ray uitgave van Lucy bestaat uit een zwarte Amaray Blu-Ray keepcase, met daarin de Blu-Ray-schijf en eromheen een vergelijkbare sleeve. De vormgeving van de cover komt overeen met de eerste poster.

Beeld & geluid

Visueel laat deze Blu-Ray uitgave, met een beeldverhouding van 2.39 : 1, een uitstekende indruk achter. Vooral de kleuren komen erg krachtig over en met de prima scherpte mag deze uitgave zich tot één van de betere van het jaar rekenen. Er is geen grain zichtbaar en ondanks dat de film zich grotendeels overdag afspeelt, zijn de zwartwaarden naar behoren. De DTS-HD track vult het geheel mooi aan met flink wat surround effects en voldoende muzikale ondersteuning. Prima uitgave.

Extra's

Belga Films heeft een leuk aantal extra's toegevoegd. Ten eerste is er de docu Cerebral capacity: The true science of Lucy, waarin wordt gekeken hoe regisseur Besson tot het idee van de film kwam. Erg aardig, aangezien er ook een specialist aan het woord komt. The evolution of Lucy is meer een making of, waarbij er wordt ingezoomd op de ontwikkeling van het titelpersonage. Er zijn veel beelden van achter de schermen te zien, aangevuld met interviews. Rue de Rivoli car chases laat de scène met de auto-achtervolging zien vanuit storyboards, animatievideo's en de uiteindelijke opnames. Ook is er een Franstalig interview met Besson aan te zetten.

Luchtige en zeker vermakelijke sci-fi actiefilm; prima Blu-Ray uitgave!

Het gegeven van de film Lucy is erg aardig en de nadruk op de uitwerking van regisseur Luc Besson ligt op de actie. In combinatie met de fraaie vertoning van Scarlett Johansson mag de verhoudingsgewijs kortdurende film zich zeker vermakelijk noemen. Helaas wordt de kijker niet echt uitgedaagd en blijft het gevoel achter dat er meer in had kunnen zitten. Johansson zien we komende periode in (grote) titels als Avengers: Age of Ultron, The Jungle Book, Hail, Caesar! en Ghost in the Shell.

Deze Blu-Ray uitgave van Lucy is erg netjes. Het beeld en geluid zijn uitstekend en de extra's vullen de hoofdfilm prima aan. Hieronder de online featurette "The Mind's Ability":


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

xarkov

Avatar

Damn 450 mil. Beter voor hem.

Ik gun hem wel een bak geld. Lucy was een goede stabiele film. Beter dan de gemiddelde crap in het genre.

Mark

Avatar

Maar twee keer :)

sonnycorleone

Avatar

Mark "Als er een quote van mij in de review zit dan weet je dat het een goeie film is."
Je bent wel erg vol van jezelf! Zo erg dat er 2 maal 't woordje ik in je quote staat! Maar 'n luchtige en vermakelijke film is niet per definitie 'n goeie film!

Mark

Avatar

Als er een quote van mij in de review zit dan weet je dat het een goeie film is.

Angelater

Avatar

Mark "Als er een quote van mij in de review zit dan weet je dat het een goeie film is."

Tenzij je er negatief over te spreken was ;)

nieuwslaatste nieuws

meest populair