Jojo Rabbit (2019)

Jojo Rabbit is een kleurrijke komedie die is geschilderd met de zwartste penseel uit de doos.
play

7,1 details

  • 108 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Oorlog
  • Duitsland
  • Verenigde Staten
  • Tsjechië
  • Nieuw-Zeeland
108 Min Duitsland

Schrijver en regisseur Taika Waititi (Thor: Ragnarok, Hunt for the Wilderpeople), brengt zijn kenmerkende stijl van humor en aandoenlijkheid naar zijn nieuwste film, Jojo Rabbit, een satire die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog die een eenzaam Duits jongentje volgt (Roman Griffin Davis als JoJo) wiens wereldbeeld op zijn kop staat wanneer hij ontdekt dat zijn alleenstaande moeder (Scarlett Johansson) een Joods meisje (Thomasin McKenzie) op hun zolder verstopt. Met alleen zijn idiote en denkbeeldige vriend, Adolf Hitler (Taika Waititi) aan zijn zij, moet Jojo zijn blinde vlek van nationalisme onder ogen zien.

Regie
Taika Waititi
Cast
Scarlett Johansson, Rebel Wilson, Taika Waititi, Sam Rockwell, Stephen Merchant, Alfie Allen, Thomasin McKenzie, Brian Caspe, Archie Yates, Roman Griffin Davis, Luke Brandon Field, Sitara Attaie, Gabriel Andrews, Victoria Hogan, James McVan, Stanislav Callas, Joe Weintraub.
Release
08.09.2019
Release NL
02.01.2020
Release DVD
02.05.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Taika Waititi |Scenario: Taika Waititi (film), Christine Leunens (boek) | Cast: Roman Griffin Davis (Jojo Rabbit), Thomasin McKenzie (Elsa), Scarlett Johansson (Rosie), Taika Waititi (Adolf), Sam Rockwell (Kapitein Klenzendorf), Rebel Wilson (Fräulein Rahm), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2019

Jojo Rabbit is een film over een tienjarig jochie aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Een Duits tienjarig jochie, welteverstaan. Hij weet dan ook niet beter of Hitler is aan de macht. Bij de Hitlerjugend gaan is voor hem net zo normaal als lid worden van de padvinders. Zoals zoveel tienjarige knulletjes heeft hij een denkbeeldig speelkameraadje. Eén met rijlaarzen aan, een rode band om zijn arm en een klein, borstelig snorretje onder zijn neus. Inderdaad, bij gebrek aan een aanwezige vader is zijn rolmodel Adolf Hitler ook zijn denkbeeldige vriendje.

De toon wordt al gelijk gezet in de openingsscène. Jojo staat samen met Hitler zijn Sieg Heils te oefenen totdat ze eindelijk met volle overtuiging eruit komen. Onder begeleiding van de Duitse Beatles-variant 'Komm gib mir deine Hand' zien we in navolging van Jojo's Hitlergroet eindeloze rijen Duitsers in zwart-wit de rechterhand opsteken, terwijl de namen van de cast over het beeld schuiven. Op het eerste gezicht een haast puberaal grapje, maar de achterliggende parallel van hordes meisjes die idolaat zijn van John Lennon en de zijnen op een manier die lijkt op Jojo's heldenverering van de nazitop is snel gevonden. Een puberale toon blijkt niet gezet, het is de satirische ondertoon die zich op maximaal volume meldt.

alle artikelen (11)

Jojo Rabbit Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Jojo Rabbit

acties