Blu-ray review 'Jojo Rabbit' - Recht uit het brein van Taika Waititi!

Van de regisseur van Thor: Ragnarok, The Mandalorian en waarschijnlijk een nieuwe Star Wars-film.

Bram de Groot 25 juli 2020 17:18 in Blu-ray
Regie: Taika Waititi | Cast: Roman Griffin Davis (Jojo Rabbit), Thomasin McKenzie (Elsa), Scarlett Johansson (Rosie), Taika Waititi (Adolf), Sam Rockwell (Kapitein Klenzendorf), Rebel Wilson (Fräulein Rahm), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Bioscooprelease: 02.01.2020 | FilmTotaal recensie: 5 sterren

In 2017 wist Taika Waititi naam te maken met de Marvel-film Thor: Ragnarok. Toch werkt hij al jaren in het wereldje. Zo dook jij op in Green Lantern (2011) en regisseerde hij goed ontvangen films als Hunt for the Wilderpeople (2016) en What We Do in the Shadows (2014). Tegenwoordig lijkt hij zich vooral te focussen op Marvel en Star Wars, maar tussendoor wil hij ook kleinere films maken. Verleden jaar was dat het sterke Jojo Rabbit.

In de States draaide de $15 miljoen kostende dramakomedie nooit landelijk. Toch wist de film daar maar liefst $33,4 miljoen op te halen. Wereldwijd noteerde Jojo Rabbit uiteindelijk een fraaie $90,3 miljoen.

Bij de critici deed de komedie van Waititi het erg goed met 80% op Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling staat op 7.52/10. Het publiek op RT was nog een stuk positiever: 94% (4.6/5).


Komedie voor de liefhebber

In Jojo Rabbit is Jojo Betzler een 10-jarige jongen die deel uit maakt van de Hitlerjugend. Zijn voorstelling van het huidige Duitsland worden op de proef gestelt als hij een Joods meisje ontdekt die schuilt in zijn huis. Jojo raakt in het conflict met zijn imaginaire vriend Hitler en begint hij zijn blind nationalisme in vraag te stellen.

Blu-ray: Jojo Rabbit

Discs: 1 x Blu-ray | Release: juni 2020 | Beeld: 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 2750128389904 | Met dank aan: The Walt Disney Company (Benelux) B.V.

De schijf van deze uitgave van Jojo Rabbit zit vastgeklikt in een standaard blauwe Bluray keepcase. Op de voorkant de filmposter met de vele bekende namen, waaronder Scarlett Johansson en Sam Rockwell. En achterop een verwijzing naar een paar extra's. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid

De Blu-ray uitgaven van 20th Century Fox-films komen sinds kort via Disney en dat is een positief punt. Uitgaven van The Walt Disney Company Benelux laten vaak van een zeer goede beeldkwaliteit zien. En dat is nu ook weer het geval.

De bijna beeldvullende weergave (1.85 : 1) is haarscherp en heeft mooie, natuurlijke kleuren. Verder valt er weinig aan op te merken. De schijven van Disney lopen wat betreft het geluid vaak iets achter op uitgaven van andere distributeurs. Zo ook nu weer. Er is slechts een DTS-HD 5.1 track aan boord. De gemiddelde kijker zal een Dolby Atmos track overigens niet missen.

Bonusmateriaal

Er staat één uitgebreide featurette op de schijf met de titel Jojo Rabbit van binnenuit, met een speelduur van bijna 30 minuten. De video laat meer over de samenwerking tussen de sterren en met Taika Waititi zien en uiteraard over de realisatie van de film.

Daarnaast zijn er een paar verwijderde scènes en enkele outtakes. Voor de liefhebbers is er een track met audiocommentaar van Taika Waititi en als laatste twee trailers voor Jojo Rabbit.

Wat vind jij van Jojo Rabbit?

Was jij onder de indruk van Jojo Rabbit? Of is dit niet helemaal jouw humor? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm