‘Star Wars’-bijfilm ‘Black Angel’ krijgt remake met Rutger Hauer

Roger Christian brengt 'Game of Thrones ontmoet Valhalla Rising' naar het witte doek.

Toen in 1980 de tweede Star Wars-film Star Wars: The Empire Strikes Back in première ging was in bepaalde bioscopen voorafgaand de korte film Black Angel van regisseur Roger Christian (Battlefield Earth, 2000) te zien. Dezelfde regisseur werkt nu aan een remake.

De goed ontvangen korte versie werd in 1980 op specifieke locaties vertoond met The Empire Strikes Back. Om een of andere reden raakten alle kopieën van de film kwijt en de film leek lange tijd verloren. Pas in 2011 werd de film teruggevonden in de archieven van Universal. Na een remaster verscheen de film in 2013 op het Mill Valley Film Festival en afgelopen maand dook de korte film op op YouTube (zie onder).

De nieuwe versie moet volgens The Hollywood Reporter rollen bevatten van onder Rutger Hauer (als High Priest Sirdar), John Rhys-Davies (King Aeolus) en Laura Weissbecker (prinses Kyna) en wordt dit keer een volledige speelfilm. THR sprak met de regisseur: “Het project is mijn passie, al voor 35-36 jaar. Ik denk dat 'geduld in een schone zaak' waarheid is." Ondertussen is Christian een crowdfund-traject gestart.


Het project wordt als volgt omschreven: Denk aan Game of Thrones ontmoet Valhalla Rising, Excalibur ontmoet Lord of the Rings. Het krachtig verhaal van oude Keltische magie en Noors heidendom. Het zal vuil en heldhaftig zijn, zoals een fantasie zou moeten zijn. Het verhaal volgt een ridder die samen met de dochter van een rivaliserende koning diep in de donkere onderwereld reist om het gezicht van het kwaad zelf te ontmoeten en de strijd aan te gaan met de Black Angel in een gevecht.



NieuwsFilm

meest populair