Disney maakt remake 'Sister Act'

De komedie uit 1992 is de volgende die eraan moet geloven.

Sister Act (1992) is de volgende film waar een remake van gemaakt wordt. The Hollywood Reporter meldt dat Disney een remake van de komedie van Whoopi Goldberg maakt. De actrice is niet betrokken bij de remake. Wel zijn de scenaristen van Legally Blonde, Kristen Smith en Karen McCullah, aangetrokken voor de film. Verder zal Allison Shearmur (Cinderella) de film produceren.

Centraal in het origineel stond de door Goldberg gespeelde zangeres Deloris. Zij is getuige van een maffiamisdaad en in het kader van het getuigenbeschermingsprogramma wordt zij ondergebracht in een klooster. Daar heeft ze er moeite mee in de gemeenschap te passen. De film haalde wereldwijd 232 miljoen dollar op en gold daarmee als een succes. Het vervolg, Sister Act 2: Back in the Habit, verdiende in de Verenigde Staten zo’n 57 miljoen dollar. De eerste film diende verder als basis van een succesvolle musical.

Of het vervolg hetzelfde verhaal krijgt als het bronmateriaal, is niet bekend. De kans is in elk geval groot dat de algemene lijnen hetzelfde blijven.

NieuwsFilm

meest populair