Eerste trailer & poster Ridley Scotts 'The Martian'

Wat zou jij doen als je maanden alleen moest overleven op Mars?

Update: Nu met poster!

Na de innovatieve promo gisteren, is er vandaag de eerste trailer van Ridley Scotts The Martian. Het lijkt erop dat we de komende maanden de missie van hoofdpersoon Mark Watney, een rol die gespeeld wordt door Matt Damon, via social media en wat viral video's kunnen volgen. Uiteindelijk zal echter het verhaal verteld worden zoals in het bronmateriaal, een gelijknamig en erg goed ontvangen boek van Andy Weir.

Na een harde storm op Mars gaat zijn team er vanuit dat Watney dood is en wordt hij achtergelaten. Maar Watney heeft overleefd en is nu gestrand op een planeet waar een mens eigenlijk niet kan overleven. Met een paar voorraden, moet hij vertrouwen op zijn eigen intellect en wil om te overleven en een manier vinden om de Aarde te laten weten dat hij nog leeft. Miljoenen kilometers verder, op Aarde, werken de NASA en een team van internationale wetenschappers vervolgens samen om de Marsman thuis te krijgen. Hier onder de eerste echte trailer van de film.

Interessant wordt de vraag of Scott erin slaagt om de geest van het boek goed te vangen met de film. Het boek is een mengeling van humoristisch innerlijk dialoog enerzijds en enige wetenschappelijke accuratesse anderzijds. Eenvoudig zal de missie voor Scott niet zijn, maar gelukkig heeft hij wel een goede cast verzameld om de film naar het witte doek te brengen. Naast Damon zijn ook Kate Mara (Beth Johanssen), Jessica Chastain (Melissa Lewis), Kristen Wiig (Annie Montrose) en Sebastian Stan (Chris Beck) te zien in The Martian.

De film gaat in Nederland op 26 november in première.



NieuwsFilm

meest populair