The Martian (2015)

Bring Him Home

Matt Damon schittert als een Robinson Crusoe in de kosmos in de nieuwe spektakelfilm van Ridley Scott.
play

7,8 details

  • 144 Min
  • Avontuur
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
144 Min Verenigde Staten

Na een harde storm op Mars gaat een team van astronauten er vanuit dat hun collega Mark Watney dood is en wordt hij achtergelaten. Maar Watney heeft overleefd en is nu gestrand op een planeet waar een mens eigenlijk niet kan overleven. Met een paar voorraden, moet hij vertrouwen op zijn eigen intellect en wil om te overleven en een manier vinden om de Aarde te laten weten dat hij nog leeft. Miljoenen kilometers verder, op Aarde, werken de NASA en een team van internationale wetenschappers vervolgens samen om de Marsman thuis te krijgen.

Regie
Ridley Scott
Cast
Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Sean Bean, Sebastian Stan, Chiwetel Ejiofor, Kate Mara, Michael Peña, Jeff Daniels, Benedict Wong, Mackenzie Davis, Donald Glover, Aksel Hennie, Nick Mohammed, Chen Shu, Shu Chen.
Budget
$ 108.000.000
Release
02.10.2015
Release NL
01.10.2015
Release DVD
02.02.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Ridley Scott | Cast: Matt Damon (Mark Watney), Jessica Chastain (Melissa Lewis), Chiwetel Ejiofor (Vincent Kapoor), Kristen Wiig (Annie Montrose), Michael Peña (Rick Martinez), Jeff Daniels (Teddy Sanders), Sean Bean (Mitch Henderson), Kate Mara (Beth Johanssen), Mackenzie Davis (Mindy Park), e.a. | Speelduur: 141 minuten | Jaar: 2015

Ridley Scott, de meester van genreklassiekers als Alien en Blade Runner, gaat opnieuw de ruimte in. Meer nog dan sciencefiction is The Martian een epische reddingsoperatie met elementen van de rampenfilm. Bovenal is het een overlevingsdrama – van het optimistische soort – waarin onze Robinson Crusoe niet strandt op een afgelegen eiland, maar op een verlaten planeet.

The Martian is gebaseerd op de debuutroman van voormalig computerprogrammeur Andy Weir. Het scenario is van Drew Goddard, schrijver van onder meer World War Z en Cloverfield. Matt Damon speelt Mark Watney, een Amerikaanse astronaut die tijdens een missie op de planeet Mars in een zware storm terechtkomt en zoekraakt. Om de vijf andere bemanningsleden te redden, moet kapitein Melissa Lewis, een rol van Jessica Chastain, de dood gewaande Watney achterlaten en onmiddellijk evacueren. Maar de astronaut blijkt nog te leven en blijft alleen achter op een onbewoonde – en onbewoonbare – planeet. Het zal niet lang duren voor zijn voorraad water, voedsel en zuurstof op zal raken. Om contact te kunnen maken met de aarde en te laten weten dat hij nog leeft, zal Watney al zijn vindingrijkheid en wilskracht moeten aanboren. En het moeten uitzingen tot hulp arriveert.

videotrailers & clips

alle artikelen (31)

The Martian Nieuwsberichten

Laatste reacties

johnwayne

"...[quote=sonnycorleone]Een ramp? Net als jou smaak! O ja je vergat nog wat over je 3d mening te herhal......"

sonnycorleone

"...[quote=johnwayne]Of mijn reactie iets toevoegt of niet doet niet ter zake. Ik schrijf mijn eigen ver......"

johnwayne

"...[quote=sonnycorleone]Jou reactie voegt ook niet veel toe! Exodus(eeuwige vergelijk met Gladiator is......"

The Martian

acties