Joseph Gordon-Levitt over status 'Sandman'

Er is vooruitgang geboekt, maar het resultaat zal nog een tijd op zich laten wachten.

De langverwachte filmversie van Neil Gaimans graphic novel-serie Sandman is al lange tijd in ontwikkeling. Vorig jaar werd nog aangekondigd dat Jack Thorne (A Long Way Down) het script van de film zal schrijven, en dat Gaiman, Joseph Gordon-Levitt en David S. Goyer Sandman zullen produceren.

Sindsdien hebben we vrij weinig vernomen over de geplande productie, maar tijdens de Spike TV's Guys Choice Awards van afgelopen weekend, gaf Gordon-Levitt eindelijk een update over de status van het project tijdens een interview met MTV:

''Het gaat allemaal goed, man. Langzaam maar zeker komen we er wel. Het is een behoorlijk ingewikkelde bewerking van het bronmateriaal, want de strips zijn werkelijk briljant, maar niet als een geheel geschreven. Het is niet zoals bij Watchmen, waar je een begin, midden en einde hebt. Sandman werd geschreven over een periode van zes of zeven jaar. Een per keer. Een 20 pagina's tellend nummer per keer. En om zoiets te vertalen naar een film is lastig'een film heeft immers een begin, midden en einde.''

Levitt had daarnaast ook een waarschuwing voor degenen die een grootse, actievolle blockbuster verwachten met de titel Sandman:

''Grote, spectaculaire actiefilms gaan meestal over helden die misdaden bestrijden en dingen opblazen. Sandman heeft niks met dat soort dingen te maken. Gaiman zei ook al tegen me dat hij geen geknok wil zien in de film. Want daar wordt niet aan gedaan in Sandman. Als je de strips leest, weet je dat Morpheus niemand slaat. Het wordt wel zoals een grote spectaculaire actiefilm, maar zonder de bekende clichés die daarmee gepaard gaan. Daarom nemen we onze tijd met het script.''

Het is nog maar de vraag wanneer de productie van Sandman van start gaat. We weten in ieder geval wel zeker dat het geen deel uitmaakt van het DC-filmuniversum waar Warner Bros. Pictures momenteel aan werkt.



NieuwsFilm

meest populair