'Fantastic Beasts and Where to Find Them' zal Amerikaanse magische school onthullen

En J.K. Rowling lichtte nog een tipje van de sluier op.

Schrijfster en nu ook scenariste J.K. Rowling heeft via Twitter wat details rond haar aankomende film Fantastic Beasts and Where to Find Them onthuld. Een tijd geleden vertelde ze dat er elf magische scholen waren, wereldwijd en nu onthulde ze iets meer daarover. De schrijfster maakte onder meer bekend dat er mogelijk zaken bekend worden over de Amerikaanse school.

De film gaat zich er niet afspelen, maar Newt Scamander, die gespeeld wordt door Eddie Redmayne, zal wel mensen ontmoeten die daar les hebben gehad. De school ligt niet in New York, onthulde ze verder en is opgericht door immigranten. Die hebben wel ”gebruik gemaakt van inheemse magie” bij het oprichten van de school. ”Als ik stammen zeg, is de locatie onthuld,” vertelde Rowling ook.

Meer wilde Rowling niet vertellen, maar zo weten we in elk geval weer iets over de film, waarvan details schaars zijn. Bekend is in elk geval nog dat Newt in de film onderzoek doet naar magische wezens. De film begint verder in New York City, zo rond 1920 en volgt Newt tijdens zijn avonturen. Dat Rowling nu onthult heeft dat de film zich in elk geval niet af gaat spelen op een magische school, maakt weer iets duidelijk. We zullen echter wel meer te weten komen over die school.

Belangrijker nog, heeft ze hiermee haar magische fantasiewereld flink uitgebreid en zouden daarmee openingen kunnen zijn voor toekomstige andere verhalen. Voordat het zover is, zal natuurlijk eerst gekeken worden hoe succesvol deze spin-off wordt. Waarschijnlijk zal dat wel goed komen, gezien de enorme populariteit van de franchise

Deze door David Yates geregisseerde film dient als startschot voor een trilogie, waarvan de eerste film in november 2016 uit komt in de bioscoop. Vervolgfilms staan al gepland voor 2018 en 2019.



NieuwsFilm

meest populair