Waanzinnige Box Office-start 'Jurassic World'

Zelfs de recordscore van The Avengers komt in zicht.



Vooraf werd voor Jurassic World een Noord-Amerikaanse weekendopbrengst verwachten van zo'n $100 miljoen - $130 miljoen. Dit wordt echter een stuk meer aangezien de film van Colin Trevorrow alleen al op de vrijdag een score noteerde van $82,8 miljoen.

Deze score ligt onder de opbrengst op de eerste dag van Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 ($91,1 miljoen) en het dit jaar verschenen Avengers: Age of Ultron ($84,4 miljoen) en weer boven de score van The Avengers ($80,0 miljoen). De laatste wist drie jaar geleden het weekendrecord op te eisen met $207,4 miljoen.

De recordscore van The Avengers is volgens Variety niet haalbaar, al lijkt de vierde Jurassic Park-film volgens hen uit te komen rond de $182 miljoen. Hiermee zou de dino-film in de Top 3 komen met beste openingsweekenden in de States.

Wereldwijd gaat het ook voor de wind met Universals Jurassic World. De teller staat na een paar dagen al op een waanzinnige $212,8 miljoen. Het is duidelijk dat er een volgende $1 miljard-film aankomt. Check de 4,5 ster-recensie van FilmTotaal.


NieuwsFilm

meest populair