Hoofdrolspeelster 'Fantastic Beasts and Where to Find Them' gevonden

Na Eddie Redmayne is er nu ook een vrouwelijke hoofdpersoon gecast.

Naast Eddie Redmayne is er nog een hoofdrol gecast voor Harry Potter-spinoff Fantastic Beasts and Where to Find them. Niemand minder dan Katherine Waterston mag de rol van Tina spelen, één van de hoofdpersonen van de film. Haar volledige naam is Porpetina, en ze is een heks die haar magie in de Verenigde Staten beoefend. Aldaar komt Redmayne’s Newt Scamander haar tegen.

”Katherine Waterston is een opkomende ster,” vertelde Warner studiohoofd Greg Silverman. ”Ze was geweldig in onze film ‘Inherent Vice’, waar ze lof kreeg van zowel critici als het publiek. We zijn blij haar terug te hebben in de Warner Bros. familie en dan vooral in één van onze hoogst geanticipeerde films uit 2016, ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’.”

De cast voor de film die David Yates is daarmee weer iets ronder. Eerder berichtten we dat Saoirse Ronan, Dakota Fanning, Lili Simmons en Alison Sudol kans maakten op de rol van Tina. Waterston was één van de actrices die volgens de geruchten samen met Kate Upton overwogen werd voor de rol van Tina’s zus. Mogelijk is het dus juist omgedraaid, maar daar komen we snel achter.

Fantastic Beasts and Where to Find Them moet op 17 november 2016 in première gaan.



NieuwsFilm

meest populair