Grootste filmsite, part II

Vorige week plaatsten we het bericht over het onderzoek door het ex-gerenommeerde bedrijf Multiscope naar de grootste filmsites van Nederland. In de daaruit volgende top tien had FilmTotaal volgens onze informatie minstens in de top drie moeten staan maar ontbrak volledig in de gehele top tien, net als een aantal andere sites.

Inmiddels hebben we een reactie van Multiscope ontvangen, waarin ze melden dat er bij een dergelijk onderzoek wordt gewerkt met een panel van 1500 internetgebruikers. De bezochte paginas van dit panel worden geregistreerd en vervolgens naar verhouding omgerekend naar de totale internet populatie in Nederland. Belangrijker nog: er wordt om onduidelijke redenen gewerkt met een voorselectie, en heel eenvoudig: op die lijst komen wij niet voor. Tja...

Waarom het bedrijf zichzelf een "toonaangevend online onderzoeksbureau" noemt, dat "sinds 1996 gespecialiseerd is in marktonderzoek via internet", terwijl het vier enorme filmsitekandidaten volledig over het hoofd ziet is ons nog steeds een raadsel.

Om de boys van Multiscope voor de volgende keer wat te helpen is hier alvast een handig lijstje met Nederlandse filmsites. Het is ook niet makkelijk, zo'n onderzoek.



NieuwsFilm

meest populair