Johnny Depp zal Australië voorlopig vermijden

Na de vervelende situatie rondom het 'illegaal' meenemen van zijn honden naar Australië is de acteur even klaar met het land.

"Ik heb het vermoeden dat wij Australië voorlopig even zullen mijden, zoveel als mogelijk, dankzij bepaalde politici hier", aldus de 29-jarige echtgenote van Johnny Depp, tijdens een interview voor de promotie van Magic Mike XXL.

De acteur is even helemaal klaar met het land, na de vervelende situatie die was ontstaan toen hij zijn honden vanuit de Verenigde Staten naar Australië bracht.

De honden van Amber Heard en Johnny Depp, genaamd Pistol en Boo, werden met de dood bedreigd door de minister van landbouw, nadat ze 'illegaal' Australië waren binnen gekomen.



Australië heeft strikte voorschriften voor de bescherming tegen ziektes in hun land. Het meebrengen van huisdieren moet dan ook geregeld worden middels een aanvraag bij de douane. Dit houdt dan ook in dat er sprake is van een quarantaine van minimaal tien dagen voor huisdieren.

De acteur had zijn twee honden meegenomen in een privé-jet, maar had daarvoor geen aanvraag gedaan. "Er is een proces waar je doorheen moet. Je hebt vergunningen nodig, ze moeten in quarantaine. Als we filmsterren toestaan om tegen de wet in te gaan, moeten we dat dan voor iedereen doen?" aldus de minister.

De hele heisa zorgde er ook nog voor dat er online een petitie werd gestart met de hashtag #WarOnTerrier om de honden van de Hollywood-ster te redden. De een is het helemaal eens met de minister, de ander denkt dat het de minister alleen maar gaat om zijn '15 minutes of fame', zoals Amber dat ook aangaf in het interview.

De honden zijn weer veilig thuis in de Verenigde Staten.

NieuwsFilm

meest populair