Robert Zemeckis zegt 'nee' tegen 'Back to the Future' remake

Een vierde deel zit er ook absoluut niet in.

Zo nu en dan komt het nog weleens voor dat een tijdschrift aan een bekende regisseur of producent vraagt of er een remake van een welbekende franchise in het vooruitzicht is. Vooral in dit tijdperk is dat geen ongewone vraag. Robert Zemeckis, die ons filmtitels bracht zoals Forrest Gump en Cast Away, werd door The Telegraph gevraagd wat hij van een eventuele Back to the Future-remake zou vinden. De 63-jarige regisseur was behoorlijk defensief.

"Oh, god, nee. Dat kan niet gebeuren totdat zowel ik als Bob dood zijn. Ik ben er zeker van dat ze het daarna zullen doen, tenzij er een manier is dat onze nalatenschappen er iets tegen kunnen doen. Ik bedoel, voor mij is het schandalig. In het bijzonder omdat het een goede film is. Het is alsof iemand voorstelt om 'Citizen Kane' te remaken. 'Wie zullen we kiezen om Kane te spelen?' Wat voor dwaasheid, krankzinnigheid is dat? Waarom zou iemand dat willen doen?"

In hetzelfde interview vermeldde de succesvolle Amerikaan dat een remake geld zou ophalen dankzij de fameuze naam van deze serie, welke uit drie delen bestaat. Hoewel: "Kan je het je voorstellen als de remake verziekt wordt?"

Zemeckis en scenarist Bob Gale ondertekenden in 1984 een contract met Universal Pictures die hen de controle over de serie schonk, tot aan hun dood althans. Geen van beiden ziet een nieuwe versie of een vervolg nog zitten. Gale vermeldde 7 jaar geleden al dat je soms niet met perfectie moet klooien. "We hebben allemaal weleens gezien dat er een vervolg te veel gemaakt wordt, waarna we ons dan afvragen: 'Misschien hadden ze dat niet moeten doen.'"

Ervan uitgaande dat Zemeckis en/of Gale een gezonde levensstijl volgt, kunnen de liefhebbers voorlopig dus een gerust hart ophalen en lekker genieten van de avonturen waarin Marty McFly (Michael J. Fox) en Doc Brown (Christopher Lloyd) verzeild raken met hun tijdreizende DeLorean.



NieuwsFilm

meest populair