'Batman v Superman' draait om gevolgen van superheldengevechten

Zack Snyder, Ben Affleck en Henry Cavill gaan in op de DC-film.

Naast wat foto’s van Zack Snyders Batman v Superman: Dawn of Justice, heeft Entertainment Weekly ook nog een reeks citaten over de DC franchise van Warner Bros. Niet alleen vertelde Snyder over de film, ook Ben Affleck en Henry Cavill spraken over wat we kunnen verwachten.

Ben Affleck denkt dat de franchise totaal anders wordt dan wat Marvel de afgelopen jaren heeft gemaakt. ”Dit is mythischer, op die manier ook grootser en het is iets realistischer,” vertelde de acteur van de aanpak van het DC filmuniversum. ”Door hun aard, kunnen deze films niet zo grappig of vlot zijn als Marvel-films.”

Snyder gelooft verder dat één van de onderscheidende elementen het feit dat er gevolgen kleven aan het handelen van de superhelden. ”Voor mij is dat echt onderdeel van Superman. Je kan superhelden niet gewoon wat laten rond vechten, zonder dat daar gevolgen aan zitten. Wij maken geen superheldenfilms waarin de helden grappen maken over hoe niemand gewond raakt.”

Het idee van Batman v Superman blijkt verder voort te komen uit een grap. ”Ik zei, ‘Wat nou als we aan het einde van Man of Steel een scène maken waarin een kratje vol kryptonite geleverd wordt bij Wayne Manor,” vertelde Snyder. ”Iedereen keek zo van… ‘Okaay…’ Maar als je het eenmaal gezegd hebt, vormt het een probleem, want het zaadje is dan geplant.”

De film moet verder meer draaien om de manier waarop mensen kijken naar Superman. ”Ik denk dat Man of Steel het perspectief van de wereld van Clark, Kal-El, bood, hoe hij naar de wereld keek en daarin thuis probeerde te horen,” vertelde Cavill. ”Batman v Superman draait meer om het perspectief van de mensheid ten aanzien van Superman.”

In EW staan tot slot nog drie scènes van de film omschreven.

1. Bruce Wayne & Alfred
In één van de scènes voeren Bruce Wayne en zijn loyale butler Alfred (Jeremy Irons) een moeilijk gesprek, terwijl Bruce zich voorbereidt op een gevecht met Superman. De miljardair ziet er wat vermoeid, maar vastbesloten uit.

2. De 'money sequence'
Werd eerder in de trailers vertoond, maar Snyder liet 'm ook zien aan de mensen van EW. Het begin van het gevecht ergens op de daken, terwijl het regent, tussen Batman en Superman wordt vertoond. In de scène gooien Batman en Superman elkaar door muren etc.

3. Motivaties Batman
In een andere scène valt te zien dat Bruce in de Batcave zijn motivaties uitlegt aan een zeer skeptische Alfred. Hij redeneert op basis van realpolitik en denkt dat de moraliteit van een vroegtijdige aanval op Superman belangrijker is dan de minimale kans van de vernietiging van de mensheid.

Tot slot is er nog wat info over de slechterik. "Ik herinner me dat we het hadden over wie de volgende slechterik moest worden," vertelde Snyder. "We kunnen niet nog een invasie van buitenaardse wezens maken. Brianiac werd absoluut overwogen. Metallo zou, meen ik, ook een slechterik worden."



NieuwsFilm

meest populair