Poppen film noir 'The Happytime Murders' weer op de rails

De stoffelijke castleden van een oude tv-serie worden één voor één vermoord.

Het is alweer bijna drieënhalf jaar geleden dat we iets hoorden en zagen over de excentrieke poppenfilm The Happytime Murders. Het project, dat sinds 2008 in de maak is bij de Jim Henson Company (welke o.a. verantwoordelijk is voor de Muppet-films), toonde in 2012 nog een eerste blik op de film d.m.v. een tweetal plaatjes. Sindsdien is het behoorlijk stil gevallen. Deadline meldt nu dat het bedrijf de handen ineen heeft geslagen met STX Entertainment, waardoor er weer leven in de brouwerij zal komen rondom de productie.

Brian Henson (de zoon van) zal de zwarte misdaad/komedie regisseren naar een scenario van Todd Berger, Dee Robertson en de gebroeders Erich en Jon Hoeber. Een cast is nog niet aangesteld, hoewel er destijds mogelijk een rol was weggelegd voor Katherin Heigl of Cameron Diaz. The Happytime Murders wordt een mix van live-action en poppentheater, zoals de meeste films van de Jim Henson Company.

Het verhaal speelt zich af in een wereld waar poppen en mensen samen bestaan, alhoewel de stoffelijke wezens als tweederangsburgers gezien worden. Dit neemt niet weg dat sommige poppen aanzien kunnen krijgen, zoals de castleden van de iconische jaren 80' tv-serie The Happytime Gang. Ze zijn grootse beroemdheden, ondanks dat ze achter de schermen een verachtelijke levensstijl uitoefenen.

Wanneer de leden op mysterieuze wijze één voor één vermoord worden, moeten twee rechercheurs de zaak onderzoeken. Detective Edwards is een mens die eerst schiet en daarna vragen stelt, en Phil Phillips is een alcoholistische pop die een connectie deelt met één van de slachtoffers. De twee moeten hun verschillen opzij zetten als ze de moordenaar willen vinden. De situatie neemt een negatievere wending wanneer de moordenaar het op de oude vlam van Phil heeft voorzien, en de laatstgenoemde zelf een verdachte wordt.

De topman van STX Entertainment noemde het project uniek en stoutmoedig, en gaf aan dat de film hoogstwaarschijnlijk R-Rated zou worden.



NieuwsFilm

meest populair