Chris Tucker en Netflix aangeklaagd wegens stand-up special

Een komediant is niet voor zijn bijdrages betaald.

Aanstaande vrijdag, de tiende van juli, zal een speciale stand-up comedy show van grappenmaker Chris Tucker op Netflix te zien zijn. Tucker, vooral bekend van zijn rol als Detective James Carter in de Rush Hour-serie, is al naar verluidt sinds 2008 bezig met het project. Dat onthulde ene Terry Hodges, een andere komediant. Hij heeft besloten zowel Chris Tucker als Netflix aan te klagen, omdat hij niet voor zijn werk betaald is.

Blijkbaar hielp hij Tucker met heel veel zaken, zoals het produceren, schrijven, bewerken en het uitvoeren van de stand-up special. Hodges beweert zodoende al sinds 2008 Tucker bij te staan met zijn materiaal, maar sinds 2011 heeft hij geen ene rooie cent binnengekregen. Volgens Hodges heeft hij werk verricht ter waarde van 66.000 dollar.

Ook zou Tucker hem beloofd hebben een co-producer te maken, zodat Hodges een deel van de winst zou mogen opstrijken. Een deal die kennelijk nooit vastgelegd is. De advocaat van Tucker, Marty Singer, ziet de zaak echter nergens naartoe leiden. Hij vermeldde in een statement: "Deze rechtszaak is absurd en ongegrond. We gaan er volkomen vanuit dat de zaak door het hof vrijgesproken wordt."



NieuwsFilm

meest populair