Legendarisch acteur Omar Sharif overleden

Hij werd bekend met zijn rollen in Lawrence of Arabia en Doctor Zhivago.

Acteur Omar Sharif, die vooral bekend staat om zijn rollen in Lawrence of Arabia (1962) en Doctor Zhivago (1965) is overleden. De Egyptenaar overleed vandaag door een hartaanval, die hij kreeg toen hij in Caïro was. In mei werd nog bekend gemaakt dat de acteur Alzheimer had, maar lang heeft hij dus niet hoeven vechten tegen de symptomen.

De eerste Engelstalige rol voor Sharif was die in Lawrence of Arabia, waarvoor hij meteen een Oscarnominatie kreeg. Die nominatie werd niet verzilverd, al kreeg Sharif wel een Golden Globe voor zijn rol. Drie jaar later kreeg hij ook voor zijn rol in Doctor Zhivago een Golden Globe, waarna zijn roem in Hollywood wel gevestigd was.

Omar Sharif werd op 10 april 1932 geboren in Alexandrië, onder de naam Michel Demetri Chalhoub. In 1953 begon hij met acteren en in 1962 maakte hij de overstap naar de Engelstalige cinema. Opmerkelijk genoeg was de acteur ook bijzonder goed in het spel Bridge; hij behoorde in de jaren '60 tot de wereldtop in het spel en schreef er meerdere boeken over. Pas in 2006 stopte hij ermee, omdat hij van teveel verschillende zaken hield.

Sharif was getrouwd met Faten Hamama, eveneens actrice, met wie hij in de film The Blazing Sun (1953) te zien was. Samen kregen ze een zoon. Omar Sharif werd 83 jaren oud.



NieuwsFilm

meest populair