Derde film over de Boston Marathon bomaanslag in de maak

Lionsgate heeft een regisseur aangesteld voor hun versie, getiteld 'Stronger.'

Als je er naar uitkeek om twee films te zien over de marathon bomaanslag in Boston 2013, maak je borst dan maar nat. Eerder vernamen we dat 20th Century Fox en CBS beide een film gingen maken over het incident, welk zo'n drie levens eiste en meer dan 200 gewonden.

De door Fox gemaakte prent, genaamd Boston Strong, zal door Daniel Espinosa geregisseerd worden, en bevat een hoofdrol voor Casey Affleck. CBS nam in april Mark Wahlberg aan voor de hoofdrol in Patriot's Day, welke gebaseerd is op de ervaringen van politiecommissaris Ed Davis. De versie van Lionsgate draagt de titel Stronger. Zij hebben nu David Gordon Green (The Sitter, Joe) aangesteld om plaats te nemen in de regiestoel.

Stronger werd door John Pollono geschreven, naar het boek van Jeff Bauman waarin beschreven staat hoe hij zijn hardlopende vriendin opwachtte bij de finishlijn. De explosies die volgden namen hem zijn benen af. Het boek gaat bovenal over de manier waarop Bauman zijn leven weer bijeen vergaart en als getuige optreedt voor de rechtszaak betreffende één van de twee daders, Dzhokhar Tsarnaev.

Dzhokhar werd in mei veroordeeld tot de doodstraf door toediening van een fatale injectie. Zijn oudere broer, Tamerlan, delfde het onderspit in het ziekenhuis, na een aantal schietpartijen. Één van deze voorvallen maakte aansprak op nog een leven, een agent.



NieuwsFilm

meest populair