Joe (2013)

Nicolas Cage op de McConaughey-toer in David Gordon Greens broeierige Texaanse drama.
play

7,1 details

  • 117 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
117 Min Verenigde Staten

In Joe tracht Joe Ransom zijn criminele leven achter zich te laten. Hij heeft overdag een normale baan en trekt zich 's avonds terug in een eenzaam bestaan. Als hij de vijftienjarige Gary ontmoet voelt hij zich geroepen om hem te helpen

Regie
David Gordon Green
Cast
Nicolas Cage, Tye Sheridan, Gary Poulter, Ronnie Gene Blevins, Heather Kafka, Adriene Mishler, Sue Rock, Brenda Isaacs Booth, Aj Wilson McPhaul, Anna Niemtschk, Aaron Spivey-Sorrells, Elbert Hill III, Roderick L. Polk, Brian Mays, Milton Fountain.
Budget
$ 4.000.000
Opbrengst
$ 2.365.467
Release
30.08.2013
Release NL
12.06.2014
Release DVD
14.10.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: David Gordon Green | Cast: Nicolas Cage (Joe), Tye Sheridan (Gary), Gary Poulter (Wade), Ronnie Gene Blevins (Willie-Russell), Adrienne Mishler (Connie), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2013

David Gordon Green is een filmmaker die zich tot dusver steeds op een van twee uitersten heeft begeven. Hoewel de kleinschalige onafhankelijke drama’s uit het begin van zijn carrière over het algemeen goed werden ontvangen, bleven ze teveel onder de radar om Greens naamsbekendheid te vergroten. Daarna volgde een plotselinge overstap naar melige studiokomedies als Pineapple Express, Your Highness en The Sitter die - zij het met de juiste instelling - nog wel te verteren waren, maar bij de critici een stuk minder in de smaak vielen. De regisseur heeft er klaarblijkelijk van geleerd, aangezien hij met zijn laatste film de weg naar zijn onafhankelijke wortels volledig terug lijkt te hebben gevonden.

Evenals het vorig jaar verschenen Prince Avalanche speelt Greens nieuwste zich af in de bosrijke omgeving van zuidelijk Amerika. Waar in die film de verhouding tussen komedie en drama nog ergens in het midden lag, slaat de verhouding dit keer volledig door naar de donkere kant. De toon wordt al gelijk gezet in de openingsscène waarin de vijftienjarige Gary zijn laveloze vader enig verstand probeert bij te praten, maar dat met een ferme tik in het gezicht moet bekopen. Het gezin reist al jaren door het land op de vlucht voor vaders schuldeisers, en de rol van kostwinner is op de jonge schouders van zoon Gary komen te vallen. Per toeval kruist zijn pad met dat van Joe, een ex-gedetineerde met een dubieus handeltje in het vergiftigen van bomen die rijp zijn om gekapt te worden. Joe biedt de jongen en baan aan en neemt hem onder zijn hoede, maar lijkt zelf ook nog met een paar innerlijke demonen te worstelen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Joe Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Joe

acties