Alles over 'Mission: Impossible - Rogue Nation'

De volgende spectaculaire film in de franchise van Tom Cruise!

Komende donderdag komt de film Mission: Impossible - Rogue Nation uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 30 juli in première.

Mission: Impossible - Rogue Nation


Duur: 131 minutenGenre Actie, Avontuur, ThrillerBudget: 130 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieChristopher McQuarrieScenario Christopher McQuarrieTom Cruise Ethan HuntRebecca Ferguson IlsaJeremy Renner William BrandtSimon Pegg Benji DunnAlec Baldwin Alan Hunley
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis

In de nieuwe spectaculaire actiefilm uit de populaire filmreeks Mission: Impossible - Rogue Nation is het IMF (Impossible Mission Force) opgeheven. Ethan Hunt (Tom Cruise) en zijn team moeten het opnemen tegen een criminele organisatie van goed opgeleide special agents: 'The Syndicate'. Deze speciaal getrainde agenten plegen terroristische aanslagen om de macht over de wereld in handen te krijgen. Ethan en zijn team werken samen met Ilsa Faust (Rebecca Ferguson), een Britse agente die uit dienst is gezet. Samen beginnen ze aan de meest onmogelijke missie ooit: het uitschakelen van The Syndicate.

De vliegtuigstunt

Eén van de actiescènes van de film laat zien hoe Tom Cruise's Ethan Hunt buiten een gigantisch A-400 militair transportvliegtuig hangt. Het mooie van de scène, is dat deze écht gemaakt is. Voorbereidingen waren er genoeg, zo moest de productie eerst toestemming zien te krijgen een echte A-400 te gebruiken en moesten de techneuten ervoor zorgen dat alles honderd procent veilig zou zijn. Cruise doet zijn stunts immers zelf.

"Ik kon de nacht van tevoren niet slapen," vertelde hij over het doen van de stunt. "Ik herhaalde alles alsmaar in mijn hoofd. Ik wist dat, vanaf het moment dat we zouden beginnen, als er dan iets mis zou gaan, niemand iets zou kunnen doen. Maar op de dag dat we het geheel gingen opnemen, voelde ik me erg veilig met het team, de piloot, met Wade. Toen ik buiten het vliegtuig hing zat ik vooral te denken hoe geweldig het zou worden. Dus toen we aan het taxiën waren en we het einde van de startbaan bereikt hadden, bleef ik maar herhalen tegen Chris 'let's go, let's go, let's go!'. En toen ineens versnelde het vliegtuig en dacht ik, 'holy shit!' de kracht... Ik dacht: moet ik nu mijn tekst zeggen? Is de belichting goed? Zit ik in de schaduw? Er waren zoveel dingen waar ik rekening mee moest houden."

De stunt werd uiteindelijk maar liefst acht keer herhaald, om alle beelden te krijgen die nodig waren. Denk daar dus maar over na als je de film ziet!

Eerste reacties

Tot dusverre is de ontvangst van deze nieuwe vijfde film in de franchise zeer positief. Op RottenTomatoes staat de film na 27 getelde recensies nog op een score van 96%, waarmee het bijna zeker lijkt dat de film uiteindelijk Certified Fresh blijft. Doordat er nog niet zoveel recensies geteld zijn, heeft de site nog geen consensus.

Gezien de recensies, lijkt die van The Wrap het meest illustratief voor wat recensenten denken. "'Mission: Impossible - Rogue Nation' probeert niks meer te zijn dan een zeer solide en onderhoudende verzameling van gevechten, achtervolgingen, autoraces, valpartijen en naar-die-ene-plek-gaan-om-dat-ene-ding-te-krijgen. Maar op dat gebied levert de film compleet."

Box office prestaties

De box office prestaties zullen, ondanks een snel in elkaar geflanste marketingcampagne, vermoedelijk prima zijn. De reacties op de eerste trailers waren erg positief en de publiciteit ook, gezien de stunts van Tom Cruise. Daarom wordt er een openingsweekend van 71 miljoen dollar voorspeld voor de Verenigde Staten. Dat is bijna het dubbele van de vorige film in de franchise, Ghost Protocol. Toch zou de film uiteindelijk in de VS niet meer ophalen dan Ghost Protocol, dat daar in totaal 209 miljoen dollar verdiende. Rogue Nation zou ongeveer goed zijn voor 197 miljoen dollar.

Ook hier in Nederland gaat de film het vermoedelijk goed doen. Elke film die verscheen verdiende in Nederland meer dan 2 miljoen euro, maar de laatste haalde zelfs 3,9 miljoen euro op. De verwachting is dat Rogue Nation dat in Nederland gewoon weer gaat ophalen. Verder is er nog de wereldwijde opbrengst, waarbij we er vanuit gaan dat de film in elk geval de grens van een half miljard gaat overschrijden. Mocht de box office opbrengst echt zo positief zijn als voorspeld in de VS, dan zou de boel wel eens hoger uit kunnen vallen en rond de 700 miljoen dollar eindigen.

Trivia

De film zou eigenlijk in december uitkomen, maar werd wegens de concurrentie van Star Wars: The Force Awakens en Spectre flink naar voren gehaald. Tom Cruise en Ving Rhames zijn de enige acteurs die in alle films van de franchise zitten. Tom Cruise hield zijn adem zes minuten in voor de onderwatersène, die in één shot opgenomen is.

•


•

•





NieuwsFilm

meest populair