Cruise en co leveren weer heerlijk ouderwets vermaak af in een verhaal dat puur dient om hen van spektakel naar spektakel te voeren.
play

7,4 details

  • 131 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Hongkong
  • China
131 Min Verenigde Staten

Rogue Nation zorgt ervoor dat Ethan en zijn team de gevaarlijkste missie tot op heden moeten uitvoeren. Ze moeten 'Syndicate' uitschakelen, een internationale en zwaar getrainde organisatie die het gemunt heeft op de IMF, de Impossible Missions Force.

Regie
Christopher McQuarrie
Cast
Tom Cruise, Jeremy Renner, Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames, Rebecca Ferguson, Sean Harris, Tom Hollander, Simon McBurney, Jingchu Zhang, Hermione Corfield, Alec Utgoff, Jens Hultén, Fernando Abadie, Mateo Rufino.
Opbrengst
$ 408.608.000
Release
31.07.2015
Release NL
30.07.2015
Release DVD
15.12.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Christopher McQuarrie | Cast: Tom Cruise (Ethan Hunt), Simon Pegg (Benji Dunn), Rebecca Ferguson (Ilsa), Jeremy Renner (William Brandt), Ving Rhames (Luther Stickell), e.a. | Speelduur: 131 minuten | Jaar: 2015

Hoeveel Amerikaanse filmsterren boven de vijftig doen tegenwoordig nog (deels) hun eigen stunts en hoeveel daarvan gaan aan de hoogste gebouwen en opstijgende vliegtuigen hangen? Wie behalve waaghals Tom Cruise? Om die reden draait de marketing voor de alweer vijfde Mission: Impossible bijna volledig om zijn indrukwekkende stunts. Zelfs in de bioscoop krijg je voor de trailer een 'making of' te zien, waarin vooral wordt benadrukt dat Cruise écht aan dat vliegtuig hangt. Het is daarom dan ook geen verrassing dat Mission: Impossible – Rogue Nation vooral om de spectaculaire actie draait, met een hoop heerlijke spionagenonsens die puur dient om Cruise en co van spektakel naar spektakel te voeren.

De vijfde Mission: Impossible gaat verder waar de vierde ophield: Ethan Hunt jaagt nog steeds op The Syndicate, een internationale terroristische organisatie die bestaat uit voormalige spionnen uit heel de wereld. Ondertussen wordt zijn IMF, de Impossible Mission Force, door de CIA ontbonden. Niet omdat de IMF niet succesvol is, maar omdat zijn methodes en de resultaten teveel van geluk afhangen. Een hint van de filmmakers aan de kijker om zich niet al te druk te maken over de (on)waarschijnlijkheid van het verhaal, want Ethan Hunt is natuurlijk onze held die zich niks van de ontbinding aantrekt en op eigen houtje verder gaat om zijn missie te voltooien. Want er moet immers weer een McGuffin uit een zwaarbeveiligde plek worden gestolen. Daarvoor verzamelt hij uiteraard weer zijn team om zich heen, en komt hij telkens in aanraking met de mysterieuze dubbelagent Ilsa Faust. Haar loyaliteit blijft tot het eind een vraagteken, wat de drijfveer is voor een aantal van de twists in het verhaal.

videotrailers & clips

alle artikelen (41)

Mission: Impossible - Rogue Nation Nieuwsberichten

Mission: Impossible - Rogue Nation

acties