Vervolg 'Jurassic World' in 2018 in première

Zowel Chris Pratt als Bryce Dallas Howard keren terug voor de film.

Het kon niet uitblijven. Universal Pictures boekte zulk monstersucces met Jurassic World, dat veel box office records verbroken heeft en ondertussen de derde best verdienende film ooit is, dat het vervolg nu aangekondigd is. De film, waarvoor Chris Pratt en Bryce Dallas Howard terugkeren, zal op 22 juni 2018 in première gaan.

Producent Frank Marshall zoekt samen met Steven Spielberg een nieuwe regisseur voor de vervolgfilm. Het scenario daarvan wordt geschreven door de regisseur van Jurassic World, Colin Trevorrow, samen met Derek Connolly. Spielberg en Trevorrow zijn verder aangesteld als uitvoerend producenten. Of laatstgenoemde de film ook gaat regisseren is nog niet zeker.

Jurassic World draait nog altijd in de Nederlandse bioscopen en is op dit moment de best verdienende film van het jaar. Het verhaal speelt zich 22 jaar na de gebeurtenissen in de laatste Jurassic Park-film af en speelt zich af op een functionerend park. Daar is een hybride dinosaurus gemaakt, die uiteraard losbreekt en voor chaos zorgt.

De zaadjes voor een vervolg zijn al geplant volgens Trevorrow. ”Er zijn thema’s en ideeën die we opbouwen, zoals het samenleven van dieren en mensen op de planeet. Op dezelfde manier waarop wij nu samenleven met dieren. […] Ik denk dat wij dat nu opgezet hebben. Een daarvan is het tot wapens omvormen van dinosaurussen en het feit dat dieren al eeuwenlang gebruikt worden in oorlogen. Er zijn altijd mensen met compleet gestoorde ideeën die zich afvragen hoe we een nieuwe technologie kunnen gebruiken.” En: ”Er zat een zin in de film die ik eruit moest halen. Een zin waarin Doctor Wu zegen Irrfan Khan of B.D. Wong zegt, hoe lang denk je dat je hen kan controleren? We zullen niet altijd de enigen zijn die dinosaurussen kunnen maken. En dat idee heeft veel potentie.”



NieuwsFilm

meest populair