Zack Snyder onthult meesterplan DC-universum

Ze gaan één groot verhaal vertellen.

Regisseur Zack Snyder onthulde in de nieuwe Empire Magazine hoe het plan van Warner Bros. en DC Comics voor hun filmuniversum in elkaar zit. Alle aankomende films blijken met elkaar verbonden te zijn. Alle helden bestaan al in Batman v Superman: Dawn of Justice en de twee geplande Justice League-films. Vervolgens worden de oorsprongsverhalen in solofilms verteld.

”Wat we doen, is het vanaf het begin opbouwen. Alles maakt deel uit van één gigantisch verhaal,” begon Snyder. ”We begonnen met het Justice League concept. De andere films moeten dat op een bepaalde manier ondersteunen. Daarin liggen onze Wonder Woman, onze Aquaman. Ze moeten hun eigen creatieve concepten hebben, maar tegelijk de Justice League-films ondersteunen, in de zin dat de helden daarin bij elkaar komen.”

Daarbij zullen de filmmakers van de solofilms niet teveel begrensd worden. ”Ik wil dat alle andere regisseurs gewoon kunnen doen wat ze willen, maar tegelijk is er een groot onderling verbonden universum. Iedereen moet geweldige toegang hebben tot het verhaal, tot wat we doen. De conceptuele beginpunten moeten overeen komen.”

Dat wordt volgens producent Deborah Snyder gedaan door een tijdlijn te maken. ”We weten waar elke film staat, waar het heen gaat en waar ze staan in relatie tot elkaar.” En producent Charles Roven: ”We noemen het de zandbak. Er zijn grenzen, maar iedereen mag doen wat hij wil, spelen in de zandbak.”

Wat de rivaliteit tussen Marvel en DC betreft, blijkt die in de ogen van Snyder in elk geval niet te bestaan. ”Vanaf het begin zijn we qua toon anders. DC is een oeroude wereld, op veel manieren.” Dus de bedoeling is vooral om serieuze films te maken, iets wat zijn echtgenote Deborah ondersteunt. ”De films [van Marvel] zijn geweldig. Ik vond Guardians of the Galaxy super. Maar onze films worden serieuzer. Ze gaan om met dingen die wat duisterder zijn. Dingen die ze in onze wereld plaatsen.”



NieuwsFilm

meest populair