'Jurrasic World 2' niet op eiland

Het idee dat andere bedrijven dino's maken gaat waarschijnlijk een grote rol spelen.

Onlangs werd een vervolg voor Jurassic World aangekondigd voor juni 2018. In een interview met Wired vertelde regisseur Colin Trevorrow over het vervolg. Hij zal die film niet regisseren, maar wel produceren. Daar komt bij dat hij mogelijkheden voor het vervolg opgezet heeft in zijn film, dus kan hij vertellen over wat er mogelijk gaat gebeuren.

”Het zal niet neerkomen op een groep dinosaurussen die mensen op een eiland achtervolgen,” vertelde Trevorrow. ”Dat zou wel heel snel oud worden.” De boel gaat zich dan ook niet weer afspelen op het eiland Isla Nublar. ”Ik heb het gevoel dat het zich niet meer beperkt tot pretparken,” begon hij. ”Er zijn toepassingen voor deze wetenschap, die voorbij entertainment gaan. En als je terugkijkt naar hoe nucleaire energie begon… Het eerste instinct was om er een wapen van te maken en later ontdekten we dat het ook gebruikt kon worden voor energie.”

Trevorrow introduceerde in Jurassic World dan ook het idee van een militaire toepassing van dinosaurussen. Daarnaast werd een zaadje geplant: InGen zou niet langer het enige bedrijf zijn met de mogelijkheid dinosaurussen te maken. ”Wat als dit open source gaat? Alsof InGen Mac is, maar wat als de PC het in handen krijgt? Wat als er 15 bedrijven zijn die dinosaurussen kunnen maken?”

Vandaar ook: “Dat Dr. Wu in de film Dr. Masrani ervoor waarschuwt dat ‘we niet altijd de enigen zullen zijn die dinosaurussen kunnen maken’. Ik vind dit een interessant idee, ondanks dat we het niet helemaal bekijken in de film, opent het mogelijkheden om dit universum uit te breiden. Hoewel ik het woord universum niet zou moeten gebruiken omdat mensen dan verwachten dat we een Jurassic World universum gaan maken. Dat doen we niet.”



NieuwsFilm

meest populair