Blu-Ray Review: The Voices

Wat bizarre, maar zeker wel geslaagde horrorkomedie met Ryan Reynolds.


Regie: Marjane Satrapi | Cast: Ryan Reynolds (Jerry Hickfang, Mr. Whiskers - stem, Bosco - stem), Gemma Arterton (Fiona), Anna Kendrick (Lisa), Jacki Weaver (Dr. Warren), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Bioscooprelease: 12 februari 2015 | FilmTotaal recensie: The Voices

En daar was opeens het bizarre The Voices. De opmerkelijk horrorkomedie van regisseur Marjane Satrapi gaf grote namen als Ryan Reynolds, Gemma Arterton en Anna Kendrick opvallende rollen. Reynolds speelt niet alleen een verknipte psychopaat, maar sprak ook de stemmen in van zijn huisdieren. Van Arterton en Kendrick zagen we vooral alleen hun hoofd, op de vreemdste plekken.

Ondanks dat de film de indruk wist te maken tijdens filmfestivals, wist het aan de wereldwijde bioscoopkassa geen successen te behalen. De opbrengsten kwamen niet eens boven de $1 miljoen uit terwijl de ontvangst zeer behoorlijk was. Onlangs bracht Remain in Light The Voices uit op Blu-Ray.

Synopsis

De lieve en knappe Jerry heeft een bizarre relatie met zijn kat en hond. Hij deelt het huis met zijn doortrapte kat Mr. Whiskers en trouwe hond Bosco. Terwijl Mr. Whiskers er alles aan doet om Jerry ervan te overtuigen dat hij een seriemoordenaar is, houdt Bosco hem op het rechte pad. Het is pas wanneer hij per ongeluk zijn bloedmooie collega Fiona vermoordt dat hij besluit om zijn medicatie terug te nemen. En de realiteit blijkt toch niet zo rooskleurig te zijn als hij had gehoopt.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is The Voices lekker "fresh" met 71 procent. De IMDb noteert iets lager met een toch wat magere 6,3 bij twintigduizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de horrorkomedie met een 6,8 (Stem zelf). FT-recensent Lieuwe van Albada kwam tot vier sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

...Ik hou van zwarte komedies met lekkere duistere humor en hoewel deze film dat zeker heeft had er naar mijn gevoel meer uit kunnen worden gehaald. Niet bepaald je doorsnee film, maar als je dit soort films op prijs stelt valt er zeker wat af te lachen. Al bij al een aardige film met een goede rol van Reynolds. - Olrik

Box Office

Het productiebudget van The Voices is onbekend, maar zal niet heel hoog hebben gelegen. Wereldwijd kwam de opbrengst niet verder dan zo'n $2,0 tot $3,0 miljoen.


Film: The Voices | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juli 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | Extra's: Trailer | EAN: 9789461873712 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Remain In Light

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van The Voices zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor een aanpaste versie van deze filmposter.

Beeld & geluid

Distributeur Remain In Light heeft voor een prima High Definition schijf gezorgd. Het beeld van de film is glashelder en de kleuren zijn fantastisch. Zo nu en dan had de scherpte wel iets scherper mogen zijn. De DTS-HD track is surround en laat geregeld van zich horen, vooral tijdens de muzikale ondersteuning. Nette schijf.

Extra's

Op de trailer na heeft Remain In Light geen extra's toegevoegd aan deze Blu-Ray uitgave.

Een wat bizarre, maar zeker wel geslaagde film, op een kale Blu-Ray uitgave

Persepolis-regisseur Marjane Satrapi levert een verrassend leuk en soms stevige horrorkomedie af met vooral een opmerkelijke en aardige rol van Ryan Reynolds. Jammer genoeg lijkt het erop dat de film niet echt geschikt is voor het grote publiek, aangezien het de filmtheaters slechts beperkt haalde. Reynolds heeft met zijn rol als de verknipte Jerry alvast een voorproefje kunnen nemen op zijn rol als de eveneens wat maffe en koelbloedige Deadpool.

Deze Blu-Ray is erg basic. Het beeld en geluid zijn netjes, maar het ontbreekt hem aan extra's. Jammer. Hieronder een online B-Roll met beelden van achter de schermen.


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair