The Voices (2014)

Hearing voices can be murder.

Als je naar stemmen in je hoofd luistert, luister dan naar degene die zeggen dat je deze film moet gaan zien.
play

6,3 details

  • 103 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
103 Min Verenigde Staten

Jerry Hickfang is een medewerker bij een badkuipfabriek die snakt naar de aandacht van een vrouwelijke collega. Hij slaagt erin haar te verleiden, maar hun relatie slaat een duistere richting in. Dit komt doordat Jerry zich laat leiden door zijn huisdieren, een kwaadaardige, praatgrage kat en een liefdadige, pratende hond.

Regie
Marjane Satrapi
Cast
Ryan Reynolds, Anna Kendrick, Gemma Arterton, Jacki Weaver, Sam Spruell, Stanley Townsend, Gulliver McGrath, Adi Shankar, Paul Brightwell, Paul Chahidi, Ella Smith, Ricardia Bramley, Valerie Koch, Alessa Kordeck, Michael Pink.
Release
06.02.2015
Release NL
12.02.2015
Release DVD
07.07.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Marjane Satrapi | Cast: Ryan Reynolds (Jerry Hickfang, Mr. Whiskers - stem, Bosco - stem), Gemma Arterton (Fiona), Anna Kendrick (Lisa), Jacki Weaver (Dr. Warren), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2014

In The Voices speelt Ryan Reynolds Jerry, een vrolijke maar ietwat naïeve en kinderlijke fabrieksarbeider. Jerry is enthousiast en aardig maar ietwat verlegen in de nabijheid van vrouwelijk schoon. Dat laatste is lastig aangezien hij een oogje heeft op Fiona, één van de kantoordames van de fabriek. Fiona heeft helaas weinig interesse in Jerry en zou gillend wegrennen als ze wist dat Jerry een schizofreen is die de stemmen hoort van zijn twee huisdieren! De één is een goeiige hond met een geweten, de ander een kwaadaardige kat die Jerry aanmoedigt zijn medicatie weg te gooien en toe te geven aan zijn moordlustige gevoelens.

Regisseuse Marjane Satrapi is vooral bekend van het voor een Oscar genomineerde Persepolis uit 2007, een adaptatie van haar gelijknamige graphic novel. Sindsdien maakte ze nog twee films: Poulet aux Prunes en La Bande des Jotas. Voor The Voices baseerde ze zich op het script van Michael R. Perry dat al in 2009 geschreven werd en op de 'black list' verscheen, een jaarlijkse lijst van de beste niet-geproduceerde scripts. Sindsdien lag het script jaren stof op de plank te verzamelen, hoewel verschillende regisseurs er interesse in hadden. Zo was er ooit sprake van een verfilming door Mark Romanek (Never Let Me Go), met Ben Stiller in de hoofdrol. Het leek of de verfilming er nooit zou komen, totdat Satrapi het script onder ogen kreeg. De Iraanse was er naar eigen zeggen gelijk weg van.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

The Voices Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Voices

acties