Video

Bryan Cranston als radicale scenarist in eerst trailer 'Trumbo'

Dalton Trumbo-biopic van regisseur Jay Roach bevat verder rollen voor o.a. Helen Mirren en John Goodman.

door Jan-Peter Rook op 13.08.2015 om 14:24 in Video
Hoewel Bryan Cranston het de afgelopen jaren behoorlijk druk heeft gehad, heeft de acteur sinds Breaking Bad geen enkele hoofdrol meer gespeeld. Daar komt nu verandering in met Trumbo, een film van regisseur Jay Roach (Meet the Parents, Austin Powers) over de radicale scenarist Dalton Trumbo. Hieronder vind je de eerste trailer.

Trumbo, verantwoordelijk voor de scripts van o.a. Spartacus en Roman Holiday, behoorde in de jaren dertig en veertig tot de meest succesvolle scenaristen van Hollywood. Eind jaren '40 kwam hier een einde aan toen de HUAC (House Committee on Un-American Activities) binnen Hollywood een onderzoek begon naar sympathisanten van het communisme.

Trumbo werd in de loop van de jaren vijftig vanwege zijn politieke standpunten geweerd door Hollywood, maar won onder een andere naam alsnog twee Oscars voor The Brave One en Roman Holiday. Zijn verbanning hield op in de jaren zestig, toen zijn naam weer werd genoemd in de credits van Exodus en Spartacus.

De rest van de indrukwekkende cast bestaat uit o.a. Helen Mirren, Diane Lane, Louis C.K., Elle Fanning, Michael Stuhlbarg en John Goodman. Trumbo komt in de VS uit op 6 november 2015.


2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

johnwayne

Avatar

Ik ben benieuwd naar deze film. Ik weet dat toen hij met het scenario voor 'Spartacus' begon nog op de zwarte lijst stond en dat de studio zijn naam niet bij de credits wilde hebben hoewel Kirk Douglas hem wel vernoemd wilde hebben. Stanley Kubrick heeft zich toen opgeworpen om de credit dan maar op zijn naam te zetten. Douglas schijnt hier kwaad om te zijn geworden en zou Kubrick vanaf dat moment met andere ogen bekijken. Douglas heeft zich destijds tegen de studio weten te verzetten en zo werd Trumbo weer in ere hersteld en mocht hij weer genoemd worden.

Olrik

Avatar

Interessant plot heeft deze film en de cast is geweldig. Ziet er allemaal top uit!

nieuwslaatste nieuws

meest populair