Colin Trevorrow regisseert 'Star Wars: Episode IX'

De regisseur van Jurassic World brengt ons in 2019 de afsluitende film van de eerste nieuwe trilogie.

Lucasfilm en Disney hebben tijdens de D23 Expo aangekondigd dat Colin Trevorrow Star Wars: Episode IX zal gaan regisseren. De regisseur, die zijn carrière begon met indiefilm Safety Not Guaranteed en vervolgens een doorbraak maakte binnen blockbusters met het zéér succesvolle Jurassic World, maakt daarmee definitief de overstap naar blockbusters. De Star Wars-film van de regisseur zal pas in 2019 uitkomen, maar de productie moet binnenkort al van start gaan.

”Al sinds ik Safety Not Guaranteed zag, wilde ik samenwerken met Colin,” vertelde Kathleen Kennedy, voorzitter van Lucasfilm. ”De kracht van die film, gecombineerd met het enorme succes van Jurassic World, spreekt boekdelen over het kunnen van hem, zowel als verhalenverteller, als vaardig filmmaker. We zijn blij dat zulk ongelofelijk talent als Colin zich bij onze familie wil voegen en het Star Wars universum wil betreden.”

En Trevorrow zelf aan het woord: ”Dit is geen baan. Dit is een plek aan een kampvuur, omringd door een buitengewone groep verhalenvertellers, filmmakers, kunstenaars en ambachtslieden. We hebben de opdracht nieuwe verhalen te vertellen voor een jongere generatie, want ze verdienen wat wij allemaal al hadden: een mythologie die ze zich eigen kunnen maken. We doen dit door uit te dragen wat George Lucas in ons losgemaakt heeft: grenzeloze creativiteit, pure fantasie en hoop.”

De laatste film in de nieuwe trilogie wordt geschreven door Simon Kinberg, Lawrence Kasdan, Rian Johnson en Michael Arndt.



NieuwsFilm

meest populair