Michael Shannon mysterieus over Zod in 'Batman v Superman'

En meer duidelijkheid over de reden van uitstel naar 2016.

In de uitgebreide tweede trailer van Batman v Superman: Dawn of Justice zagen we kort het (dode) gezicht van Michael Shannons personage Zod in beeld. Tijdens een interview met Vulture gaf hij een vaag antwoord waaruit blijkt dat hij vermoedelijk een groter aandeel heeft in Batman v Superman dan enkel het spelen van een dode slechterik uit Man of Steel (2013). Ook is er iets meer duidelijk over het uitstellen van de film van 2015 naar 2016.

Tijdens het gesprek met Vulture liet hij weten dat hij tijdens de opnames in een benarde situatie belandde toen hij op het toilet was... Shannon: "Ik had mijn kostuum aan en kon mijn vingers niet bewegen aangezien ik in het vervolg flippers heb in plaats van handen. Dus ik had flippers van wax aan mijn vingers en kon de deur niet openen. Ik hoorde Zack Snyder roepen 'Waar is Shannon? Waar is hij in hemelsnaam?', terwijl de rest van de crew erbij stond te kijken. Ik trachtte op de deur te kloppen met mijn flippers."

Bovenstaande is natuurlijk wel erg vaag, want wat moet Zod met flippers aan zijn handen? Misschien heeft hij wel een andere kleine rol of krijgt zijn personage een creatieve invulling.

Ook interessant zijn de opmerkingen van Warner-baas Kevin Tsujihara over het uitstel van Batman v Superman. Tegenover The Hollywood Reporter ging hij in op het magere jaar van Warner Bros. en dat het jaar er beter uit had gezien als Dawn of Justice gewoon in juli 2015 was verschenen: "Het was een zware beslissing op dat moment aangezien het een gat zou creëren in 2015."

Tsujihara belooft echter veel goeds: "Maar het was zeker de juiste beslissing voor de franchise, voor DC en de film. Ik heb de film al meerdere keren gezien, gisterenavond nog, en ik ben er zeker van dat de beslissing de film beter maakt. En het is zo belangrijk voor de studio dat we een goed fundament leggen voor de DC-films." Ondanks dat we nog maanden moeten wachten, zijn er dus al screenings geweest van Dawn of Justice. Deze zouden naar verluidt staande ovaties hebben ontvangen.

Vanaf eind maart 2016 zien we de superheldenfilm van Zack Snyder in de wereldwijde bioscoopzalen. Hieronder nogmaals de Comic Con-trailer, inclusief Michael Shannons Zod.



NieuwsFilm

meest populair