Dispuut om Robin Williams' nalatenschap bijna voorbij?

Als de betrokkenen er niet uitkomen zal een rechter een vonnis uitspreken.

Hoewel de dood van Robin Williams afschuwelijk is, en men daarbij bovenal herinnerd wordt aan de manier waarop de acteur de wereld verliet, zal het sommigen van jullie niet ontgaan zijn dat familieleden van Williams momenteel in disharmonie verkeren vanwege zijn erfenis. Weduwe en stiefmoeder Susan Schneider is nog altijd ontevreden met het feit dat de kinderen van Williams (Cody, Zachary en Zelda) klakkeloos spullen uit het huis van haar man hebben meegenomen.

Het is een geschil dat nu al sinds de dood van Williams aan de gang is, wat inmiddels alweer langer dan een jaar geleden geschiedde. De twee partijen kibbelen er zo driftig om, dat James Wagstaffe, de advocaat van Schneider, aan een rechter in San Francisco gevraagd heeft om de eigendomskwestie op te lossen, indien Schneider het niet op een akkoordje kan gooien met de nakomelingen van Williams' eerste en tweede vrouw, Valerie Velardi en Marsha Garces.

De nalatenschap van de Jumanji-ster zou miljoenen waard zijn, mede dankzij een grote fietscollectie die Williams bezat. Hij was een grote en enthousiaste fan van fietssporten, waar hij meer dan een miljoen dollar aan zou hebben uitgegeven. Sommige van zijn fietsen bezitten een prijskaartje dat de 10.000 dollar voorbijstreeft.

Schneider en het drietal zal in de komende week nogmaals proberen een eind aan het conflict te breien. Rechter Andrew Cheng heeft de erfgenamen tot 9 september de tijd geschonken om met informatie op de proppen te komen die hun zaak vooruithelpen. De advocate van de kinderen, Meredith Busnell, vindt daarentegen dat - als men er nog altijd niet uitkomt - de rechtbank zich er niet mee moet bemoeien. Haar drijfveer: "Robin Williams bedoelde het duidelijk dat de gevolmachtigden, mensen die hij voor een lange tijd kende, zijn erfenis zouden afhandelen en niet de rechtbank of, eerlijk gezegd, de begunstigden."



NieuwsFilm

meest populair