Featured

Alles over 'Straight Outta Compton'

Kritisch én financieel zeer succesvolle film over de N.W.A.

door Jim Pedd op 31.08.2015 om 09:51 in Featured
Komende donderdag komt de film Straight Outta Compton uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 3 september in première.

Straight Outta Compton


Duur: 147 minutenGenre Biografie, Drama, MuziekBudget: 28 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieF. Gary GrayScenario Jonathan Herman, Andrea BerloffO'Shea Jackson Jr. Ice CubeCorey Hawkins Dr. DreJason Mitchell Eazy-ENeil Brown Jr. DJ YellaAldis Hodge Mc Ren
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis

In 1987 gebruikten vijf jonge mannen openhartige teksten en hardcore beats om hun frustraties en woede over hun leven in één van de meest gevaarlijke buurten van Amerika te uiten en creëerden hiermee een machtig wapen: hun muziek. Deze culturele rebellen vormden samen de N.W.A. Met hun muziek, attitude en talent vochten ze tegen de autoriteiten die hen onder de duim wilden houden. In hun teksten vertelden ze de waarheid over het leven in de hood en begonnen ze een sociale revolutie die nog steeds invloed heeft op de hedendaagse samenleving.

Accuratesse

Niet iedereen is blij met hoe de film eruit is komen te zien. MC Ren uitte bijvoorbeeld zijn ongenoegen over de film op Twitter. Bij het zien van de eerste trailer beschuldigde hij Universal Pictures ervan de geschiedenis te willen herschrijven. "Hoe kun je mij hieruit laten?" Volgens hem weten echte fans van de groep wel wat zijn rol was. Later bleek MC Ren toch blij met de film en feliciteerde hij cast en crew:

Een ander punt van kritiek is het feit dat niet te zien is dat Dr. Dre een aantal vrouwen mishandeld heeft. De vrouwen komen in sommige gevallen niet in de film voor, maar er wordt ook genegeerd dat hij dergelijke zaken heeft gedaan. In een statement liet Dre daarover weten spijt te hebben "van wat ik heb gedaan en weet dat het voor altijd impact heeft op onze levens."

Eerste reacties

Straight Outta Compton is een kritisch succes. Op RottenTomatoes lezen we dat de film door 90% van de critici positief beoordeeld wordt. De consensus: "Straight Outta Compton is een biopic die zal blijven, dankzij de sterke regie van F. Gary Gray en het meeslepende spel van een solide cast."

Box office prestaties

Straight Outta Compton is een groot financieel succes. De productie kostte naar verluidt zo'n 28 miljoen dollar en opende al met 60 miljoen dollar in de Verenigde Staten. In de afgelopen weken is de opbrengst alleen al in de VS nog meer dan verdubbeld, naar 134 miljoen dollar. Het is nog wachten wat de productie internationaal gaat doen, maar we verwachten veel vuurwerk.

Trivia

De eerste versie van de film duurde maar liefst drie-en-een-half uur. Mocht je denken: Die O'Shea Jackson Jr. lijkt wel heel erg op Ice Cube, hebben we een goede verklaring voor je. Hij is zijn zoon! Mocht er een vervolg komen, draait dit o.a. om Snoop Dogg en Tupac Shakur.

•

•


•
10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

Gister gezien, erg goed. Wel iets te kort, het is wat fragmentarisch soms

ridjieddo

Avatar

Vorige week de trailer gezien, zag er niet echt zo interessant uit en Paul Giamatti's pruik leek wel een eigen personage op zich

Pruiszzie

Avatar

Ik heb hem gisteren gezien en moet zeggen dat hij m'n verwachting overtrof.
Erg goede film en het verhaal word goed neergezet! Petje af voor de cast!

lekkergenieten

Avatar

Het is wel jammer dat ze de diss tracks van Dr Dre en Eazy E tegen elkaar gewoon links laten liggen.Maar goed Eazy E maakt Dr Dre met de grond gelijk logisch dat het niet in de film zit.Op een bepaald moment zie je dat Eazy E zijn huis moet verkopen alsof die in geld problemen zit waarom?Eazy E was de rijkste van al de leden van NWA.Straffer nog Dre day is only Eazy E's pay day.Eazy E verdiende geld aan alles wat Dr Dre maakte bij Death Row.Hij verdiende geld aan albums als de The Chronic,Doggystyle etc.Zelf bracht die nog albums uit van hem en andere artiesten zoals Bone Thugs die telkens platinum gingen.Voor de rest vind ik het een geweldige film en de acteurs zijn stuk voor stuk geweldig.Ze hebben echt geweldige prestaties neergezet.De mensen achter de schermen hebben geweldig casting werk geleverd.

Hyenas

Avatar

De film is uitstekend maar neem hem wel met een flinke korrel zout. Ice Cube en Dr. Dre zijn de producenten dus ze hebben alles eraan gedaan om heldhaftig over te komen, vooral Dr.Dre. Een aantal fictie punten zijn:

1. Dr. Dre en Ice Cube hebben easy-e nooit gesproken voor zijn dood. Ze hadden nog ruzie 2. Dr. Dre was als de dood bang voor Suge Knight en niet zo "cool" als hij overkomt in de film. 3. Hij had ook Suge Knight op Easy afgestuurd en wist dat hij in elkaar geslagen werd

Het zijn vrij belangrijke momenten in de film maar het is wel gewoon een goede film! Zeker checken

lekkergenieten

Avatar

Hyenas "De film is uitstekend maar neem hem wel met een flinke korrel zout. Ice Cube en Dr. Dre zijn de producenten dus ze hebben alles eraan gedaan om heldhaftig over te komen, vooral Dr.Dre. Een aantal fictie punten zijn:

1. Dr. Dre en Ice Cube hebben easy-e nooit gesproken voor zijn dood. Ze hadden nog ruzie 2. Dr. Dre was als de dood bang voor Suge Knight en niet zo "cool" als hij overkomt in de film. 3. Hij had ook Suge Knight op Easy afgestuurd en wist dat hij in elkaar geslagen werd

Het zijn vrij belangrijke momenten in de film maar het is wel gewoon een goede film! Zeker checken"Met Dr dre had hij tot een week voor zijn dood ruzie en inderdaad dat gesprek aan de telefoon is volgens mij ook onzin.Maar met Cube heeft Eazy E het wel bijgelegd lang voor zijn dood.Er staat zelfs een filmpje op yt van Eazy en Mc Ren dat ze zeggen dat NWA terug bij elkaar komen behalve Dr Dre en dat was een interview uit 93.Zoals Eazy E het zo mooi zei"We stay sucker free in 93" :E

Hipper2dHopper

Avatar

In een interview met Dre zegt Dre dat hij tijdens een video opname een telefoon in zijn handen kreeg geduwd van een assistent en aan de andere kant bleek Eazy E te hangen. Ze hebben toen, zoals Dre zegt, wel degelijk met elkaar gesproken over een nieuwe samenwerking.

Hyenas

Avatar

Ik zou dat allemaal wel even in een spoiler zetten. Maaaar:

hij heeft dat inderdaad gezegd maar hij spreekt zichzelf tegen want in eerdere interviews heeft hij gezegd van niet dus niemand gelooft hem.

SunChaser

Avatar

Tuurlijk komt Dre beter uit de film. Hij slaat er ook geen vrouwen. Maar de held is toch Ice Cube die gewoon voor zichzelf opkomt en gewoon nog steeds dezelfde vrouw heeft

ridjieddo

Avatar

SunChaser "Tuurlijk komt Dre beter uit de film. Hij slaat er ook geen vrouwen. Maar de held is toch Ice Cube die gewoon voor zichzelf opkomt en gewoon nog steeds dezelfde vrouw heeft"


+1

NieuwsFilm

meest populair