Blu-Ray Review: Cake

Nette Blu-Ray uitgave van een film met een compleet andere Jennifer Aniston.


Regie: Daniel Barnz | Cast: Jennifer Aniston (Claire Bennett), Adriana Barraza (Silvana), Anna Kendrick (Nina Collins), Sam Worthington (Roy Collins), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Bioscooprelease: geen

Alle acteurs maken wel eens een uitstapje naar een genre waarin ze zelden te zien zijn. Zo bewijzen de nodige komedie-acteurs hun talent via een pakkend drama. Ook afgelopen periode zagen we weer een paar voorbeelden voorbijkomen, met Steve Carell (Foxcatcher) als grootste. Ook Jennifer Aniston probeerde het in Cake, een film over een vrouw met terugkerende problemen. Een enorm succes werd de film niet; Anistons optreden was echter wel een beter onderdeel van het drama.

Aniston kreeg in Cake hulp van bekende namen als Anna Kendrick en Sam Worthington en ze werd voor haar rol zelfs genomineerd voor een Golden Globe. Financieel wist het drama geen vuist te maken. Wereldwijd kwam het niet verder dan zo'n $2 miljoen. Onlangs bracht Warner Bros. de film uit op Blu-Ray.

Synopsis

Cake laat ons de donkere maar grappige wereld zien van Claire Bennett. Claire komt in een dubieuze relatie terecht met een weduwnaar, terwijl ze geconfronteerd wordt met waanbeelden van zijn overleden vrouw. Met haar pittige en zorgzame huishoudster aan haar zijde, zoekt Claire naar verbondenheid en naar zelfvergiffenis in dit verhaal over persoonlijke bevrijding.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Cake niet "fresh" met 49 procent. De IMDb noteert een iets betere 6,5 bij ruim 20 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen het drama met een 6,8 (Stem zelf). Er is geen recensie verschenen op FilmTotaal aangezien de film niet of anders zeer beperkt in de Nederlands bioscopen te zien is geweest.

Box Office

Het productiebudget van Cake bedroeg zo'n $7 miljoen tot 10 miljoen. In de States draaide de film beperkt en noteerde tijdens een beperkte premièreweekend een magere 9 ton in dollars en eindigde op een zwakke $2,0 miljoen. Wereldwijd kwam de score niet veel hoger uit.


Film: Cake | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: september 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.4 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | Extra's: The Icing on the Cake: Meet the Cast | The Many Layers of CAKE: Learning to Live Again | EAN: 5051888213322 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Warner Home Video

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Cake zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor de gekleurde versie van de filmposter.

Beeld & geluid

Warner Home Video heeft ervoor gezorgd dat Cake te bekijken is met een uitstekende beeldkwaliteit. Ondanks dat de makers ervoor gekozen hebben om de kleuren een grauw / realistisch karakter mee te geven, zien de kleuren er mooi uit. Ook de scherpte is erg netjes. Zo nu en dan lijkt er wel wat onnodige grain op te duiken, maar storend is dit niet. De surround DTS-HD track is niet opvallend aanwezig, aangezien de film zich veelal focust op dialoog met zo nu en dan beperkte muzikale ondersteuning.

Extra's

Ondanks de matige prestaties in de wereldwijde bioscoopzalen beloont Warner Bros. de film wel op twee featurettes. Helaas blijkt zowel The Icing on the Cake: Meet the Cast als The Many Layers of Cake: Learning to Live Again een promotionele featurette, met snelle interviews met cast & crew, wat beelden van achter de schermen en veel materiaal uit de hoofdfilm. Gezamenlijk duren de extra's zo'n 7 minuten.

Aardig drama met gelukkig eens een ander gezicht van Jennifer Aniston; degelijke Blu-ray uitgave

Voor wie Jennifer Aniston graag eens ziet in een andere film dan komedies als We're the Millers en Horrible Bosses moet voor Daniel Barnzs Cake kiezen. Het drama moet je wel liggen, maar de rol van Aniston is zeker de moeite waard. Uiteraard is het wel even wennen. Jim Carrey is voor velen ook moeilijk te verteren in een drama. Aniston zien we - hoe kan het ook anders - komende periode in een aantal komedies, zoals Mean Moms (?) en Mother's Day (2016).

Deze Blu-Ray uitgave is redelijk basic, al is het beeld van een prima kwaliteit en zijn er zelfs twee featurettes te bekijken. Hieronder een online featurette, via Arthritis Foundation:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair