Chris Evans over het conflict tussen Iron Man en Captain America in 'Civil War'

En Sebastian Stan is klaar om Captain America te worden naar "Avengers 2.5".



In onder meer Avengers: Age of Ultron werd al duidelijk dat Captain America (Chris Evans) en Iron Man (Robert Downey Jr.) het niet altijd met elkaar eens zijn. In het volgend jaar te verschijnen Captain America: Civil War zorgt de onderlinge onenigheid zelfs voor een confrontatie tussen de verschillende helden uit het Marvel Cinematic Universe. Evans gaf tijdens de Salt Lake Comic Con tekst en uitleg over de situatie in "Avengers 2.5".

Evans gaf aan dat Cap het er niet mee eens zal zijn dat de overheid controle wil over de acties van The Avengers en hen verantwoordelijk wil houden voor hun daden: "Tony vindt dat we een akkoord moeten tekenen en verantwoording moeten afleggen aan iemand. Cap, die altijd al de bedrijfsman en soldaat is geweest, vertrouwt het echter niet. Door de gebeurtenissen in Cap 2 denk ik dat hij het gevoel heeft dat hijzelf hierover het beste kan beslissen."

Maar Evans zei dat het moeilijk is om een kant te kiezen: "Het zijn begrijpelijke zorgen van Cap. Maar het is moeilijk. Ik heb het script gelezen en ik ben het op een bepaalde manier eens met Tony. En om het te laten slagen begrijp ik dat je je moet overgeven aan een groep. Het kan niet zo zijn dat één persoon zegt wat goed is en wat we gaan doen."

"Maar Cap heeft zijn redenen, die heeft hij zeker, en hij is een goede man en zijn morele kompas is waarschijnlijk het zuiverst," aldus Evens volgens The Salt Lake Tribune. "Het is een zwaar besluit. Dit maakte het zo interessant tijdens het filmen en dit maakt de film hopelijk ook zo goed, niemand heeft gelijk of ongelijk. Er is geen echte slechterik. We hebben allebei een bepaalde blik op de situatie, iets dat verwant is aan de meeste meningsverschillen in het leven en in de politiek."

En dan een opvallende uitsprak van Sebastian Stan, die in het MCU reeds te zien was als The Winter Soldier / Bucky Barnes. Tijdens hetzelfde Salt Lake Comic Con gaf hij aan dat hij er klaar voor is om de volgende Captain America te spelen. Op de vraag wie hij ziet als een volgende Cap, zei Stan "Mezelf" om vervolgens tekst en uitleg te geven: "Ik zeg dit: ze houden graag een stuk kaas voor mijn neus. Ze zijn van 'Oh ja, op dat moment pak jij zijn schild op' en ik ben dan van 'ja, dat heb ik eerder gehoord. Daar heb je hem weer'. Maar ik weet het niet." Tijdens hetzelfde evenement gaf Anthony Mackie aan dat hij het juist niet ziet zitten om Captain America te worden als Evans' Cap bijvoorbeeld komt te overlijden.

Anthony en Joe Russo's Civil War draait vanaf 5 mei 2016 in de Nederlandse (3D) bioscoop. Hieronder de end-credit scène bij Ant-Man:


NieuwsFilm

meest populair