Gouden bikini prinses Leia geveild

De outfit van Carrie Fisher in de klassieker 'The Return of the Jedi' bracht 96.000 dollar op.

De beroemde gouden bikini van prinses Leia uit Star Wars heeft bij een veiling 96.000 dollar opgebracht. Carrie Fisher droeg het iconische kostuum in Episode VI: Return of the Jedi.

Dit item was een van de vele voorwerpen uit films en series die deze week onder de hamer gingen in de online veiling genaamd Profiles of History. Het duurste veilingobject was een model van een Star Wars-ruimteschip. Deze kwam uit de privécollectie van de overleden special effects-expert Grant McCune. Voor het ongeveer 40 centimeter grote ruimteschip werd voor 450.000 dollar verkocht. Daarmee was het niet alleen het duurste item van de veiling, maar vestigde het ook het record van duurste Star Wars voorwerp bij een veilig tot nu toe.

Er waren ook andere spullen waar op geboden kon worden zoals het Superman-pak dat acteur George Reeves droeg in de tv-serie uit de jaren vijftig, Norma Shearers 1930 beste actrice Academy Award, Harrison Fords zweepje uit de Indiana Jones- films en de General Lee- auto uit de Dukes of Hazzard.



NieuwsFilm

meest populair