Featured

Alles over 'Pan'

Hugh Jackman is Blackbeard!

door Jim Pedd op 05.10.2015 om 11:01 in Featured
Komende woensdag komt de film Pan uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 7 oktober in première.

Pan


Duur: 111 minutenGenre Actie, Avontuur, Sci-FiBudget: 150 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieJoe WrightScenario Jason FuchsLevi Miller PeterHugh Jackman BlackbeardGarrett Hedlund HookRooney Mara Tiger LilyAmanda Seyfried Mary
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
Warner Bros. Pictures brengt Pan uit in de bioscoop, een live-action film over Peter Pan onder de regie van Joe Wright (Atonement, Pride and Prejudice). Pan biedt een nieuwe kijk op de oorsprong van de klassieke Peter Pan personages gecreëerd door J.M. Barrie. Dit actie-avontuur volgt het verhaal van een wees die wordt meegenomen naar het magische Neverland. Daar vindt hij vertier maar ook gevaren. Uiteindelijk ontdekt hij hier zijn lot, veranderen in de legendarische held Peter Pan.

De oorsprong van Peter Pan

Deze vinden we in een boek van de Schotse schrijver J.M. Barrie. Hij schreef over een jongetje dat nooit volwassen werd en avonturen beleefde op het eilandje Neverland. Het verhaal verscheen in een boek met de titel The Little White Bird (1992). Het geheel bleek erg succesvol en daarom maakte Barrie een toneelstuk waarin hij het verhaal verder uitdiepte. Het stuk, Peter Pan, or the Boy Who Wouldn't Grow Up speelde van 1904 tot 1913. Tussendoor verscheen nog een uitgebreider boek met de titel Peter and Wendy (1911).

Daarmee was Barrie klaar met de verhalen van Peter Pan. Filmstudio's niet uiteraard, want in 1924 verscheen Peter Pan, de eerste film in een lange reeks. Deze film was gebaseerd op het toneelstuk. Pas in 1953 verscheen een nieuwe film, ditmaal een animatiefilm gemaakt door Walt Disney. Die film kreeg in 2002 met Return to Never Land een vervolg. Maar ook het toneelstuk kreeg een vervolg, namelijk in de vorm van Hook, van Steven Spielberg. Nu is het dus de beurt aan een oorsprongsverhaal, dat ook teruggrijpt op de verhalen van J.M. Barrie.

Eerste reacties

Ondanks een grote cast en prima regisseur is de ontvangst van Pan bij critici niet al te positief. Na 22 getelde recensies staat de film op RottenTomatoes op een score van 45%. De consensus: "Pan heeft een paar magische momenten, maar niet genoeg om het vluchtige plot en de CGI-actie te doen vergeten." Het gemiddelde cijfer dat de site toekent aan de site (op basis van de sterren en cijfers die recensenten geven) is een 5.2/10.

Box office prestaties

Pan lijkt het niet gigantisch slecht te gaan doen in de Verenigde Staten. Er wordt een openingsweekend van ongeveer 16 miljoen dollar verwacht en een totale opbrengst van 46 miljoen dollar. Wat de film internationaal gaat doen is nog even de vraag. Films over Peter Pan haalden internationaal meestal meer op dan in de Verenigde Staten. In Australië is het in elk geval een succes. Daar haalde de film 3,8 miljoen dollar op.

Trivia

Het scenario van de film stond op de Blacklist van 2013, de lijst met de meest gewaardeerde onverfilmde scenarios van het jaar.Javier Bardem had de rol van Blackbeard aangeboden gekregen. Er zijn duizenden kinderen gescreend voor de rol van Peter.

•


•

•
6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

KoeleKauwboi

Avatar

Hoe noem je een pan en die je kan stelen een steelpan

Spawn999

Avatar

KoeleKauwboi "hoe noem je een pan en die je kan stelen een steelpan"


Badum tish ;)

sakalunga

Avatar

Ik ga er vrijdag naar toe.
Ben benieuwd

Glennekeeeee

Avatar

Wel een rare concensus van FT
Als een film $150 miljoen kost, en hij brengt maar 45 miljoen op in de VS, dan moet hij al het vijfvoudige buiten VS opbrengen om winst te kunnen maken, dat lijkt me toch niet zo makkelijk.
Films (hollywoodfilms) die zo weinig opbrengen in de VS heb ik nog niet gauw dat weten goedmaken in de rest van de wereld

benjamin

Avatar

Is een openingsweekend van 16 miljoen niet wat weinig voor dit soort film?

KeesjeNL

Avatar

'Het verhaal verscheen in een boek met de titel The Little White Bird (1992).'

Zou dat niet eerder 1892 moeten zijn? Dat iedereen daar overheen heeft gelezen;)...Trouwens, ik lees hier dat dat boek in 1902 is gepubliceerd.

NieuwsFilm

meest populair