Veel nieuws over motivatie Lex Luthor in 'Batman v Superman'

"Er is veel gevaar daar buiten".

Fortune Magazine heeft een exclusief interview gepubliceerd met LexCorp CEO Lex Luthor (Jesse Eisenberg). Het interview, waarvan we hier enkele veelzeggende citaten zullen geven, dient als een handige introductie in het karakter van de schurk van Batman v Superman: Dawn of Justice. Hij blijkt zijn bedrijf geërfd te hebben van zijn vader. Het ”31-jarig wonderkind heeft een petrochemische en zware machines dinosaurus veranderd in de technologielieverd van Fortune 500.”

”Investeerders reageren goed op het idee dat een liefhebbende vader een nalatenschap bouwde voor zijn geliefde zoon,” begint Luthor het interview met een anekdote over hoe hij na het overlijden van zijn vader de baas van het bedrijf werd. ”Hij gebruikte dat tot zijn voordeel. En hij was een goede zakenman. Hij kwam uit een land waar de regering absolute controle over burgers had. Dat dreef hem. Ik begrijp dat wel.”

Er blijkt ook enige rivaliteit te bestaan met Wayne Enterprises en Kord Industries. Daarom wil het bedrijf ook de overstap maken naar militaire technologie. ”Het is noodzakelijk. We leven in de meest gevaarlijke tijd ooit in de menselijke geschiedenis. Statistisch gezien is het bijna zeker dat er een nieuwe crisis op ons afkomt met de snelheid van een kogel. We moeten klaar zijn om onszelf te verdedigen.”

Daarom heeft het bedrijf ook een ”wereldberoemde” verzameling van meteorieten. Iets daarvan zou passen binnen nieuwe plannen van het bedrijf, waar een groot product bij past. ”Het gaat om veiligheid. Dit is een product dat jou en anderen zal beschermen van bedreigingen die je eerder niet kende. Ik wil niemand… te bang maken. Maar er zijn veel bedreigingen daar buiten.”

Om het complete artikel te lezen verwijzen we je door naar het artikel van Fortune. Klik daarvoor op onderstaande nieuwe foto van Luthor.

[url=http://fortune.com/contentfrom/2015/10/05/lex-luthor-jr/ntv_a/3dsBA58oDAfxgFA/][/url]



NieuwsFilm

meest populair