Luke Evans en Henry Cavill in oorlogsdrama 'Sand Castle'

Ze voegen zich bij Nicholas Hault, die in een gevaarlijk Iraaks boerendorp 'n missie uitvoert.

Rik Timmer 11 oktober 2015 13:50 in Algemeen
Immortals-sterren Henry Cavill en Luke Evans zullen in Sand Castle optreden, een oorlogsdrama dat geregisseerd zal worden door Fernando Coimbra (tv-serie Narcos). Hierbij voegen zij zich bij de eerder gecaste Nicholas Hoult, die één van de gewichtigste hoofdrollen vervult. Dit meldt Deadline.

Het scenario is afkomstig van Chris Roessner, die twee jaar in Irak heeft gediend en meer dan 200 missies uitvoerde. Het verhaal speelt zich af in een onveilig en onstabiel Iraaks boerendorp, Baqubah. Matt Ocre (Hoult) moet daar met zijn peloton en leider sergeant Baker (Evans) een watersysteem repareren, wat de inwoners van Baghdad op prijs stellen. Helaas zijn er ook vijanden in de buurt die hun nabijheid als vijandelijkheid opvatten. Zij zien liever de Amerikanen spoedig vertrekken, al moeten ze er geweld bij toepassen. Cavill treedt op als een kapitein van de special forces die de operatie leidt.

De complete onderneming wordt gefinancierd door Treehouse Pictures (All Is Lost, That Awkward Moment). De opnames gaan al snel van start, namelijk volgende maand.

NieuwsFilm