Immortals (2011)

The Gods Need a Hero

Deze visueel overdonderende vrije kijk op de legende van Theseus van de maker van The Cell is heel veel meer vorm dan inhoud.
play

5,5 details

  • 110 Min
  • Actie
  • Drama
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
110 Min Verenigde Staten

De bloeddorstige koning Hyperion laat met zijn leger een spoor van vernietiging achter in het oude Griekenland. Hyperion is op zoek naar de boog van Epirus. Daarmee wil hij de Goden van Olympus omverwerpen en zichzelf tot heerser van de wereld kronen. Theseus, een door Zeus uitverkoren sterfelijke, moet het gevecht tegen Hyperion leiden. Met de hulp van het orakel Phaedra verzamelt de jonge krijger genoeg mannen om zich heen om het op te nemen tegen de verraderlijke koning en zijn leger.

Alt titel
Dawn of War
Regie
Tarsem Singh
Cast
Henry Cavill, Mickey Rourke, Luke Evans, John Hurt, Stephen Dorff, Kellan Lutz, Freida Pinto, Isabel Lucas, Steve Byers, Greg Bryk, Peter Stebbings, Joseph Morgan, Alan Van Sprang, Daniel Sharman, Anne Day-Jones.
Budget
$ 75.000.000
Opbrengst
$ 226.904.017
Release
11.11.2011
Release NL
10.11.2011
Release DVD
27.03.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Tarsem Singh | Cast: Henry Cavill (Theseus), Mickey Rourke (Hyperion), Freida Pinto (Phaedra), Stephen Dorff (Stavros), Luke Evans (Zeus), John Hurt (Oude man), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2011

De Indiase regisseur Tarsem Singh neemt uitgebreid de tijd voor zijn visueel uitdagende projecten. Tarsem begon zijn loopbaan met het regisseren van videoclips, waarvan Losing My Religion van het inmiddels ter ziele R.E.M. de bekendste is. Na wat reclamefilms voor onder andere een colamerk en een sportschoenenfabrikant maakte de regisseur elf jaar geleden zijn speelfilmdebuut met The Cell, waarin Jennifer Lopez de criminele geest van een seriemoordenaar infiltreerde. In 2006 verscheen het surrealistische The Fall, die op gematigd positieve kritieken mocht rekenen. Dit dromerige fantasy-avontuur blonk niet bepaald uit in helderheid, wat de filmmaker nu vijf jaar later goedmaakt met Immortals, zijn bewerking van het Griekse epos over Theseus.

De voice-over van John Hurt meldt ons dat elke ziel weliswaar onsterfelijk is, maar dat de rechtschapen zielen zelfs van goddelijke aard zijn. De bloeddorstige koning Hyperion en zijn leger helpen het Griekenland van een slordige drieduizend jaar geleden de vernieling in. Alleen de mythische boog van Epirus ontbreekt nog in zijn verzameling. Met het wapentuig in handen kan hij de Titanen optrommelen en zo ook de goden van Olympus in zijn macht krijgen. Als de wrede koning de moeder van Theseus naar de eeuwige jachtvelden helpt, heeft de sportieve held niets en niemand meer te verliezen. Oppergod Zeus wijst de aardling aan als de man die samen met het orakel Phaedra en de slaaf Stavros Hyperion een lesje moet leren. Phaedra, die haar vooruitziende blik behoudt zolang ze maagd is, weet niet te voorkomen dat haar zielsverwanten in de klauwen van Hyperion komen.

videotrailers & clips

alle artikelen (20)

Immortals Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...Zeker niet het niveau van een 300, games of thrones en ga zo maar verder maar eerder een actiespekta......"

benjamin

"...Enkele beelden uit deze film zijn echt mooi en de actiescènes met de goden maken de verwachtingen qu......"

Spider-fan

"...Wow, deze is snel op tv. Iets langer dan een jaar sinds de release......"

Immortals

acties