Recensie

Immortals (2011)

Deze visueel overdonderende vrije kijk op de legende van Theseus van de maker van The Cell is heel veel meer vorm dan inhoud.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Arjan Welles om 21:59 in RECENSIES
Immortals poster
Regie: Tarsem Singh | Cast: Henry Cavill (Theseus), Mickey Rourke (Hyperion), Freida Pinto (Phaedra), Stephen Dorff (Stavros), Luke Evans (Zeus), John Hurt (Oude man), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2011

De Indiase regisseur Tarsem Singh neemt uitgebreid de tijd voor zijn visueel uitdagende projecten. Tarsem begon zijn loopbaan met het regisseren van videoclips, waarvan Losing My Religion van het inmiddels ter ziele R.E.M. de bekendste is. Na wat reclamefilms voor onder andere een colamerk en een sportschoenenfabrikant maakte de regisseur elf jaar geleden zijn speelfilmdebuut met The Cell, waarin Jennifer Lopez de criminele geest van een seriemoordenaar infiltreerde. In 2006 verscheen het surrealistische The Fall, die op gematigd positieve kritieken mocht rekenen. Dit dromerige fantasy-avontuur blonk niet bepaald uit in helderheid, wat de filmmaker nu vijf jaar later goedmaakt met Immortals, zijn bewerking van het Griekse epos over Theseus.

De voice-over van John Hurt meldt ons dat elke ziel weliswaar onsterfelijk is, maar dat de rechtschapen zielen zelfs van goddelijke aard zijn. De bloeddorstige koning Hyperion en zijn leger helpen het Griekenland van een slordige drieduizend jaar geleden de vernieling in. Alleen de mythische boog van Epirus ontbreekt nog in zijn verzameling. Met het wapentuig in handen kan hij de Titanen optrommelen en zo ook de goden van Olympus in zijn macht krijgen. Als de wrede koning de moeder van Theseus naar de eeuwige jachtvelden helpt, heeft de sportieve held niets en niemand meer te verliezen. Oppergod Zeus wijst de aardling aan als de man die samen met het orakel Phaedra en de slaaf Stavros Hyperion een lesje moet leren. Phaedra, die haar vooruitziende blik behoudt zolang ze maagd is, weet niet te voorkomen dat haar zielsverwanten in de klauwen van Hyperion komen.

Tarsem heeft er nooit een geheim van gemaakt dat de art direction en aankleding van zijn films haast belangrijker zijn dan het vertellen van een historisch accuraat verhaal. Het is er dan ook wel aan af te zien dat hij samenwerkte met de producenten van de comicverfilming 300. Op het visuele vlak is Immortals dan ook schatplichtig aan het werk van Frank Miller, compleet met blokjesbuiken, goed gegrimeerde Griekse schonen en uit de pc getoverde achtergronden. De outfits en vormgeving grenzen dikwijls aan het potsierlijke, bijvoorbeeld wanneer Phaedra en haar zusters getooid in onhandige lampenkapoutfits gevangen worden genomen, of als Mickey Rourkes Hyperion weer eens een kek masker opzet. Dat de Grieken tijd hadden voor dergelijke ongemakkelijke haute couture mag een wonder heten, onbedoeld vermakelijk is het zeker.

Voor Tarsems doen vertelt hij een betrekkelijk eenvoudig verhaal dat door de strijdlustige personages middels uitleggerige monologen aan elkaar wordt geregen. Sleutelscènes als het verslaan van de duivelse Minotaurus worden gehaast afgewerkt. Immortals is ongegeneerd wreed en bloederig, waarbij vooral de heerlijk schmierende Rourke zijn godvergeten gang mag gaan. In al deze gruwelheden schuilen de leukste momenten, al word je door de extravagante toeters en bellen nooit compleet in Tarsems fantasierijke wereld gezogen. De goden die in gouden pakjes hun nagels zitten te vijlen op hun heilige berg komen er het beroerdst vanaf. Hun optreden is lachwekkend en kitscherig, vooral als ze in de slotmomenten nog even de wereld mogen komen redden en hierbij nauwelijks hun mannetje staan.

De cast heeft weinig materiaal in handen om hun talenten te laten zien. Daar is Immortals, een wel hele vrije bewerking van de Griekse legende, nu eenmaal niet het uitgelezen project voor. Vooral hoofdrolspeler Cavill, toch de toekomstige Superman, kan weinig kanten op met zijn saaie eendimensionale personage. Immortals is een onderhoudende mix van avontuur en actie, die gelukkig beter uit de verf komt dan het vorig jaar verschenen Clash of the Titans. Helemaal geruststellend is dit niet. De visuele trukendoos van Tarsem Singh is zo overdonderend, dat het verhaal en de personages er compleet door overschaduwd worden en je met gesprongen netvliezen de bioscoopzaal verlaat. De omslag van dit avonturenboek is dan misschien appetijtelijk, de inhoud ervan valt tegen.

42 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SJRSVLDT

Avatar

Daar was ik al bang voor. Iets waar Tarsem Singh met al zijn films steeds weer problemen mee heeft. Ze zien er allemaal top uit, maar qua inhoud ben ik nog nooit tevreden geweest. Ben bang dat zijn nieuwe 'Mirror, Mirror' geen uitzondering zal worden..

Jeeh

Avatar

En toch wil ik het nog steeds graag zien. Daar zijn de beelden gewoon te goed voor.

Steve-O

Avatar

Spijtig, maar aan de andere kant ook wel te verwachten. Is natuurlijk te mooi om waar te zijn dat het dan ook nog een echt goeie film is toch :P. Ik zou 'm eigenlijk toch nog in de bios willen zien, gewoon omdat het er zo gaaf uitziet.

Hoe zit het eigenlijk met de 3D, zag dat er goed verzorgd uit?

Decepticon

Avatar

Zo, ik dacht eerst, postieve recensie, maar het slaat in 1 keer om in negativiteit. De trailer laat wel visuele pracht zien, maar kan mij, mede door het verhaal en vooral door de 3D, ook nog niet naar de bios lonken.
En WTF, John Hurt is 'Oude Man'? :?

Steve-O

Avatar

Decepticon "Zo, ik dacht eerst, postieve recensie, maar het slaat in 1 keer om in negativiteit. De trailer laat wel visuele pracht zien, maar kan mij ook nog niet naar de bios lonken.
En WTF, John Hurt is 'Oude Man'? :?"

Op IMDb staat/stond Old Zeus, spoiler misschien:? Ik niet weten.

PRIME

Avatar

Boeiend. Ik kom voor een film als 300. Hoop dat er genoeg actie in zit.

Toelietoesh

Avatar

Apart eigenlijk. The fall bevatte naar zijn zeggen geen CGI, terwijl deze film er vol mee lijkt te zitten.

SJRSVLDT

Avatar

PRIME "Boeiend. Ik kom voor een film als 300. Hoop dat er genoeg actie in zit."

Ik vond dat 300 inhoudelijk ook nog genoeg te bieden had, dus helaas gaat dit niet voor mij op dan.

Ereptile

Avatar

Het lijkt me toch wel een toffe film, alleen vanwege de vechtscene's. Want in een clip die ik op CBM zag, waar de "goden" het tegen een soort zombies opnamen, zag alles er best super uit.

Ik vind alleen de kostuums enorm overdreven. En mjah over John Hurt... Het blijkt dus inderdaad dat hij "Old Zeus" speelt, en de jongere versie door Luke Evans word gespeeld
Hoe dan ook, ik ben dol op Griekse mythes en verhalen daaromheen gebasseerd. Als de recentie zegt dat het beter is dan Clash of the Titans, dan heb ik niets te vrezen. Ik vond Clash namelijk net zo vermakelijk :)

SJRSVLDT

Avatar

Ereptile "Het lijkt me toch wel een toffe film, alleen vanwege de vechtscene's. Want in een clip die ik op CBM zag, waar de "goden" het tegen een soort zombies opnamen, zag alles er best super uit.

Ik vind alleen de kostuums enorm overdreven. En mjah over John Hurt... Het blijkt dus inderdaad dat hij "Old Zeus" speelt, en de jongere versie door Luke Evans word gespeeld
Hoe dan ook, ik ben dol op Griekse mythes en verhalen daaromheen gebasseerd. Als de recentie zegt dat het beter is dan Clash of the Titans, dan heb ik niets te vrezen. Ik vond Clash namelijk net zo vermakelijk :)"

Ik vond Clash of the Titans ook wel meevallen, maar dat kwam denk ik omdat ik hem keek nadat hij was overspoeld met slechte recensies/reacties, het kon eigenlijk alleen maar meevallen :P

benjamin

Avatar

Ik denk ook niet dat Immortals iets is dat je gaat zien omwille van het verhaaltje, maar omwille van het visuele spektakel. Wil hem best wel een kans geven.

Angelater

Avatar

Dat vind ik het jammerst aan deze film; een vrije bewerking. Ik houd van Griekse Mythologie, maar heel dit verhaal kwam als een baksteen in mijn gezicht aan. Dat ze dan even besluiten de Minotaurus tussendoor erin te pleuren, vind ik een beetje kansloos dan.

Ook goed; dat ter wegen (want de recensie geeft ook al aan dat het verhaal 3x niks is), zullen de aktiescenes wel erg wreed zijn. Heb gisteren een mooie red-band clip gezien van de goden tegen de titanen en het was lekker bloederig :E

movieboy

Avatar

Komaan zeg... The immortals gaat awsome worden! dat weet ik zeker

Ereptile

Avatar

Angelater "Heb gisteren een mooie red-band clip gezien van de goden tegen de titanen en het was lekker bloederig :E"


Die clip bedoel ik :P Qua choreografie zag het er wel super uit eerljk gezegd :)

geertvdheide

Avatar

benjamin "Ik denk ook niet dat Immortals iets is dat je gaat zien omwille van het verhaaltje, maar omwille van het visuele spektakel. Wil hem best wel een kans geven."

Klopt inderdaad, maar er is ook een grote doelgroep voor een visuele actiefilm waar tegelijk ook enig verhaal inzit. Neem The Dark Knight of Children of Men bijvoorbeeld. Die doelgroep zal alsnog wel ietsje teleurgesteld zijn dat deze film schijnbaar geen noemenswaardige karakters of plot kent. Maar zoals je zegt: anderen zullen dit voor lief nemen.

jochemb

Avatar

Zo te zien is het beste idee om God of War 3 nog een keertje in de ps3 te doen.

PKP

Avatar

Ik las op een andere site dat deze film juist is geworden wat Clash of the Titans had moeten zijn.
Zoals andere hier al zeggen; ik ga voor de 300 insteek, en dat beviel mij meer dan prima.

Ik zit dan ook gewoon in de zaal a.s. zaterdag te Ede. Geen enkele recensie, positief of negatief, neem ik meer serieus. Van alle negatieve recensies van de films van afgelopen jaar die ik gezien heb ben ik het alleen eens met de In Time recensie. Voor de rest heb ik mij meer dan prima kunnen vermaken met alle films.

Daar tegenover staat het feit dat een film als Drive hier de volle 5 sterren krijgt, terwijl het bij mij in de zaal het hoogst aantal weglopende mensen opleverde... Voor hen was 'ie vast geen 5 sterren.

Kortom; deze film - ZIEN.

Plicht

Avatar

Punt is dat de redactie hier nog enig cinegrafisch besef heeft met een kritische insteek.

60% van het publiek hier komt gewoon voor de laagdrempelige films als Transformers en nu dit.
En sjah dan stroken de meningen vaak niet.

Wel logisch eigenlijk.

benjamin

Avatar

Plicht "Punt is dat de redactie hier nog enig cinegrafisch besef heeft met een kritische insteek.

60% van het publiek hier komt gewoon voor de laagdrempelige films als Transformers en nu dit.
En sjah dan stroken de meningen vaak niet.

Wel logisch eigenlijk."


Ander punt is dat veel mensen de recensies amper lezen en zich blindstaren op die sterren (met als toppunt mensen die het niet eens zijn omdat de film een halve ster meer of minder verdient).

Recensies moet je lezen en dan krijg je meestal een goed beeld van de voor- en nadelen. Zo weet je nu concreet dat het verhaal niet bijzonder is en de beelden wel spectaculair. Ik vind die beelden wel een reden om te gaan kijken, anderen misschien niet, maar ik weet nu wat ik kan verwachten en dus ook of het de moeite is.

Veel mensen zouden trouwens niet moeten weglopen bij 'Drive' als ze een recensie zouden lezen en doorhebben dat dit geen gewone racefilm zou worden, hoe spijtig het ook is dat ze de klasse van een 'Drive' niet weten te waarderen.
(Niet dat gewone racefilms per definitie niet vermakelijk zijn, maar 'Drive' speelt toch een niveau hoger).

PascalE

Avatar

Angelater "Dat vind ik het jammerst aan deze film; een vrije bewerking. Ik houd van Griekse Mythologie, maar heel dit verhaal kwam als een baksteen in mijn gezicht aan. Dat ze dan even besluiten de Minotaurus tussendoor erin te pleuren, vind ik een beetje kansloos dan.
"


Maar er is helemaal geen mythe over Theseus die tegen Hyperion vecht, sowieso is die laatste nauwelijks aanwezig in de Griekse mythes. Dus het is eerder een nieuw verhaal die wat personages gapt uit de mythe, en dan vind ik die minotaur niet eens zo erg, ja hij had wat meer aandacht gemogen maar het stoort lang niet zo erg als dat er wél bestaande mythes gewoon compleet omgegooid worden uit gemak, financieel oogpunt of iets dergelijks (Troy).

Steve-O

Avatar

Maar hoe zit het nou met de 3D:? En waren de acteurs verder ook goed?
Het enige waar ik bang voor ben is dat ze in de trailers al teveel visueel spektakel hebben laten zien. Daar zit hopelijk nog wat meer van in de film.

UndercoverPanda

Avatar

Lijkt me een typische 3-sterren film die eventueel uit kan slaan naar 1 ster meer of minder, afhankelijk van hoe kritisch je wilt zijn. Ik ben zelf redelijk kritisch aangelegd dus dit bespaart mij iig een tripje naar de bios dan :)

Toch jammer, want van de trailer verwachtte ik toch wel een beetje de nieuwe 300..

PKP

Avatar

benjamin "Ander punt is dat veel mensen de recensies amper lezen en zich blindstaren op die sterren (met als toppunt mensen die het niet eens zijn omdat de film een halve ster meer of minder verdient).

Recensies moet je lezen en dan krijg je meestal een goed beeld van de voor- en nadelen. Zo weet je nu concreet dat het verhaal niet bijzonder is en de beelden wel spectaculair. Ik vind die beelden wel een reden om te gaan kijken, anderen misschien niet, maar ik weet nu wat ik kan verwachten en dus ook of het de moeite is.
"

Nu moet ik toegeven de laatste tijd een beetje globaal de recensie te lezen en ook op de sterren te letten. Maar dit doe ik omdat ik anders weer een spoiler terug vindt in de recensie. Dit was het geval bij In Time, en nu ik deze wat beter heb gelezen kom ik ook weer dingen tegen die ik niet wil weten van te voren met wat er in de film te zien valt..

Nu is dat achteraf gezien bij een film als In Time niet geheel belangrijk, want zo goed was die niet. Maar het nam toch het eind van de film een beetje voor mij weg, aangezien ik wist wat eraan zat te komen. Na het lezen van deze recensie weet ik bijvoorbeeld dat er Minotaurs in voor gaan komen, iets wat ik ook niet wist en ook niet had willen weten.

Dus vergeef me als ik voortaan gewoon enkel globaal de intro, het slot en de waardering lees. Want alles wat er meestal tussen hangt geeft dingen uit het verhaal weg. Nu is dat voor de rest misschien niet zo spannend dat ze die dingen weten, maar ik vind dat wel jammer.

Decepticon

Avatar

benjamin "Veel mensen zouden trouwens niet moeten weglopen bij 'Drive' als ze een recensie zouden lezen en doorhebben dat dit geen gewone racefilm zou worden, hoe spijtig het ook is dat ze de klasse van een 'Drive' niet weten te waarderen."
Die kan ik dit weekend gelukkig nog pakken T+), want volgende week draait die bij mij in de buurt al niet eens meer, en dat na 2 weken :N

PKP

Avatar

Decepticon "Die kan ik dit weekend gelukkig nog pakken T+), want volgende week draait die bij mij in de buurt al niet eens meer, en dat na 2 weken :N"

Zwaar en zwaar ondergewaardeerd film door het grote publiek.

Masterbrain

Avatar

Immortals wannabe 300Wat een Cultfilm zeg , geen verhaal geen sterke script , maar wel lekkere actie en goede acteurs.Dit is zo een film van verstand op nul en genieten maar van de Kille actie.


O+

voor de moeite wegens de aardige actie 2.5 ster

benjamin

Avatar

PKP "Nu moet ik toegeven de laatste tijd een beetje globaal de recensie te lezen en ook op de sterren te letten. Maar dit doe ik omdat ik anders weer een spoiler terug vindt in de recensie. Dit was het geval bij In Time, en nu ik deze wat beter heb gelezen kom ik ook weer dingen tegen die ik niet wil weten van te voren met wat er in de film te zien valt..

Nu is dat achteraf gezien bij een film als In Time niet geheel belangrijk, want zo goed was die niet. Maar het nam toch het eind van de film een beetje voor mij weg, aangezien ik wist wat eraan zat te komen. Na het lezen van deze recensie weet ik bijvoorbeeld dat er Minotaurs in voor gaan komen, iets wat ik ook niet wist en ook niet had willen weten.

Dus vergeef me als ik voortaan gewoon enkel globaal de intro, het slot en de waardering lees. Want alles wat er meestal tussen hangt geeft dingen uit het verhaal weg. Nu is dat voor de rest misschien niet zo spannend dat ze die dingen weten, maar ik vind dat wel jammer."


Daar geef ik je wel helemaal gelijk in natuurlijk, spoilers in recensies zijn vreselijk - en ook zeer dom als de film dan goede kritiek krijgt. (Zelfde reden waarom ik meestal geen clips of behind-the-scenes kijk voor ik de film ga zien).

Steadicam

Avatar

@PKP: Spoilers zijn inderdaad afknappers, maar als je daar de vermelding dat er een Minotaurus in Immortals voorkomt ook onder schaart, dan heb ik maar één advies voor je: lees géén enkele recensie, kijk geen enkele trailer, bekijk geen stills of posters en bezoek geen enkel filmforum!

PKP

Avatar

Steadicam "@PKP: Spoilers zijn inderdaad afknappers, maar als je daar de vermelding dat er een Minotaurus in Immortals voorkomt ook onder schaart, dan heb ik maar één advies voor je: lees géén enkele recensie, kijk geen enkele trailer, bekijk geen stills of posters en bezoek geen enkel filmforum!"

Fair enough. Alleen met betrekking tot deze film geen Minotaur gezien in de trailer, niet op een poster, niet in stills en ook op geen van de fora die ik lees.

Bedankt voor het advies, maar die sla ik vriendelijk af.

Steadicam

Avatar

Hier is ie gewoon te zien. Maar goed, 'nough said. De film gaat over Theseus, dus de Minotaurus komt nou niet bepaald als een verrassing .

Carlossss48

Avatar

Vandaag met een groep vrienden geweest en ik moet eerlijk zeggen dat we behoorlijk onder de indruk waren. Vooral de special effects en Mickey Rourke. Wat zat deze man toch goed in zijn rol zeg!

Ik geef voor de special effect 4, verhaal 2.5 en Mickey Rourke een dikke 4.5 :W
Totaal 3.5 sterren T+)

PKP

Avatar

Steadicam "Hier is ie gewoon te zien. Maar goed, 'nough said. De film gaat over Theseus, dus de Minotaurus komt nou niet bepaald als een verrassing ."

Geen idee wat jij een Minotaurus vindt, maar ik heb daar toch een totaal ander beeld bij dan een kerel met een helm op. Daarbij komt het feit dat de rest van deze film zo 'historisch' inaccuraat als de pest was, dus ja, dat kwam als een verrassing. Ik bedoel maar de Titanen die er zo uit zien? Really? Chronus, de vader van Zeus, ook een Titaan enzo.
Het is dat ze dezelfde namen dragen als uit de oud-Griekse verhalen, maar met andere namen had het ook gewerkt, zo inaccuraat is het.

Maar goed, ik heb het dan ook gekeken vanuit dat perspectief, dus meer het verstand op nul en hopen op een hoop actie. Ik kwam een beetje bekoren uit, aangezien zelfs dat wel meeviel. Voor de rest was het eigenlijk wel een vermakelijke film qua verhaal, maar zoals ik al zei, het had ook gewerkt als ze niet de Griekse oudheid als uitgangspunt gebruikte. Vond 'm wel beter dan Clash of the Titans, dat wel.

Plus, Mickey Rourke. Wat een held blijft dat. Luke Evans was ook wel acceptabel, maar John Hurt had ik beter gevonden (ondanks het feit dat deze lang niet zo gespierd is natuurlijk).

Protoxix

Avatar

Gister de film gezien en hij was awesome!! dat verhaal vond ik wel meevallen hoor en die actie OEFFFF zo ergg

voxnulla

Avatar

Immortals. Onsterfelijke wezens tot dat ze, 5 minuten na aanvang van de film, ontdekken hoe ze elkaar kunnen doden. Een betere titel is misschien "mortals" of "ex-immortals". Maakt niet zoveel uit omdat snel blijkt dat het slechts bijfiguren zijn.

Het draait ogenschijnlijk allemaal om Theseus die in de film een bastaard werkman is. Dus niet zoon van Poseidon en koning en oprichter van de stad Athene zoals we al millennia geloofden.

Voor nog meer juicy details en planeet-mars grote fouten zijn Spoilers nodig. (Het spoiler block werkt niet zoals ik verwachte, dus dan maar even ouderwets. Mocht dit niet community guideline zijn, delete dan maar een eind weg)
LARGE SPOILER ALERT.. HUGH SPOILERS AHEADHij moet gaan vechten tegen koning Hyperion van Creta die de titanen, waarvan Hyperion er in de mythologie zelf een was, wil loslaten om oorlog met de goden te veroorzaken.

Hiervoor heeft Hyperion de Epirus boog nodig welke volledig verzonnen is voor deze film. Gelukkig presenteert Theseus Hyperion, die net als de boog ook nooit bestaan heeft, de boog op een presenteerblaadje.

De goden, waarvan er opeens 12 in plaats van 6 zijn, mogen niet ingrijpen in mensenzaken omdat, en ik citeer Zeus de opperste oppergod, "dat de regels zijn". Alleen wanneer de titanen vrijkomen mogen ze ingrijpen. Waarom dit de regels zijn mogen we zelf verzinnen.

Hyperion bevrijd de Titanen, die opeens met z'n honderden zijn in plaats van de gebruikelijk 12, waardoor de goden in actie komen.

Dit gebeurt echter allemaal na dat een paar goden Theseus in zijn onmogelijke queeste proberen te assisteren. Hierdoor flipt Zeus, dood een van de goden wat ook redelijk uniek is in de Griekse mythologie en hierdoor valt de verzonnen boog in handen van Hyperion de niet-titaan.

Vervolgens gaan de titanen en goden tegen elkaar tekeer en maken hun titel "immortal" totaal niet waar.

Zeus heeft er op een gegeven moment genoeg van en laat zomaar de hele berg instorten. De titanen zijn begraven, Hyperions leger geeft het op en Theseus gaat dood en mag op Olympus gaan wonen omdat totaal nutteloos was voor het hele verhaal.Alle menselijke rollen behalve die van Hyperion, die geen titaan blijkt, zijn nutteloos. Het enige doel dat Theseus schijnt te hebben is het faciliteren van massavernietigingswapens voor de antagonist.
Mocht het plot zich zonder ook maar een van deze lui zich voltrekken zou de uitkomst exact het zelfde zijn geweest. Misschien minder met minder doden. De mensen zouden helemaal verwaarloosbaar zijn wanneer de opperste opperdiepopper god Zeus niet een machteloze heethoofd was, maar een echte Griekse god. Dan had hij na 15 minuten gewoon het hoofd van Hyperion tussen zijn duim en wijsvinger platgedrukt.

Halverwege hebben de schrijvers niet helemaal opgelet, want er blijkt een scene te zijn waar de protagonist Theseus een klein beetje lijkt op zijn naamgenoot in al duizend jaar oude mythologische verhalen.
Een gevecht met een hulk achtige figuur met een stierenhoofd zou je kunnen doen vermoeden dat dit iets weg heeft van de Minotaurus in het doolhof van koning Minos. Hier houd de gelijkenis ook op, maar het volledig 'ausradieren' van elk stukje herkenbare mythologie heeft hier een heel klein beetje een steekje laten vallen.

Dit laatste punt is ook meteen het meest positieve dat te melden valt over deze 3D vecht animatie. Misschien dat er nog een beetje te beleven viel als de kijker een joystick in handen kreeg en een van de nutteloze mens karakters kon besturen. Dit zal op het verloop van de film immers geen invloed hebben. Het PS3 spelletje zal dan ook wel goed gaan verkopen en waarschijnlijk meer content hebben.

Het verhaal lijkt geschreven te zijn met een schaar, een paar Griekse tekstboeken, houtlijm en een betonmolen. De personages zijn nutteloos, plat en vertonen geen enkele neiging tot ontwikkeling.
Het geweld is erg bloederig en gewelddadig. Prima als je dat leuk vind, maar je kijkt wel naar een videogame die door iemand anders word gespeeld. Sterker nog, het zou voelen als BETALEN voor het kijken hoe iemand een spelletje speelt.

Pak een verzameling Neoclassicistische schilderijen, een Kopie van deSlegte's aanbieding voor Griekse Mythologie voor 6 euro 75 en een Xbox FPS game. Maak het slechtste van al deze disciplines en je Hebt Immortals.

Kunnen er geen negatief aantal sterren worden gegeven ?

11qqaazz

Avatar

[quote=voxnulla].

De goden, waarvan er opeens 12 in plaats van 6 zijn, mogen niet ingrijpen in mensenzaken omdat, en ik citeer Zeus de opperste oppergod, "dat de regels zijn". [quote]

weet je zeker dat dit klopt? Er waren nogal veel griekse goden, kan ik mij herinderen....

voxnulla

Avatar

11qqaazz "

weet je zeker dat dit klopt? Er waren nogal veel griekse goden, kan ik mij herinderen...."


Ahh, ja, je hebt gelijk. De goden van berg olympus waren uiteindelijk ook met zijn twaalven.De eerste 6 waren natuurlijk broers en zussen en de ander 6 zonen en dochters. In de film is het natuurlijk duidelijk dat de deze ook vertegenwoordigd zijn.

De titanen blijven er wel 12 (inclusief de titaan Hyperion)

Zal ik het laten staan zodat men mij kan uitlachen? Of zal ik het aanpassen?.

11qqaazz

Avatar

Euuu....nee, ik denk dat het klopt wat je zegt. Ik geloof dat elke stad in griekenland en elke rivier en elke gemoedstoestand een aparte god had....vandaar. Was vroeger geintreseert in Griekse en Noorse Mytologie...er is nog een beetje blijven hangen.

11qqaazz

Avatar

Was Zuis trouwens ook een Titaan? Zijn vader was Cronos... Ik heb dit altijd een beetje verwarend gevonden..

voxnulla

Avatar

11qqaazz "Was Zuis trouwens ook een Titaan? Zijn vader was Cronos... Ik heb dit altijd een beetje verwarend gevonden.."


Zijn beide ouders waren titanen. het is ook een beetje een warrig verhaal, maar feitelijk kwam het er op neer dat Cronus niet bepaald een kinderwens had. Ook had hij de anticonceptie niet uitgevonden en vond zich dus genoodzaakt om iedere kroost op te eten. Zeus werd echter verborgen gehouden door zijn moeder Ghea en bevrijde later zijn broers en zussen uit de buik van paps. Na dat ze een robbertje geknokt hadden wonnen de rebelse kinders en werden zo de oppergoden. Zij werden de goden van Olympus.

Je moet je toch een beetje af zetten tegen je ouders.

11qqaazz

Avatar

Geen wonder dat Zuis zo verneukt is...slechte jeugd. Beetje vrouwen aanranden als een stier en een emer pis...

11qqaazz

Avatar

3D Stelt in deze film ook niet echt veel voor....

Immortals

acties