Blu-Ray Review: Immortals

Tarsem Singh weet wederom (alleen) op het visuele aspect te overtuigen.


Regie: Tarsem Singh | Cast: Henry Cavill (Theseus), Mickey Rourke (Hyperion), Freida Pinto (Phaedra), Stephen Dorff (Stavros), Luke Evans (Zeus), John Hurt (Oude man), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2011 | Bioscooprelease: 10 november 2011 | Retail release: 7 april 2012 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85) | Geluid: Engels 5.1 DTS-HD MA | Ondertitels: Nederlands | Uitgever: A-Film| EAN: 8716777938478 | FilmTotaal Recensie

Met een hoopgevende trailer, fraaie affiches en de heading "Van de makers van 300" leek de film Immortals een van de pareltjes van 2011 te gaan worden. Dit werd het uiteindelijk niet, aangezien de fantasy actiefilm van regisseur Tarsem Singh en met namen als Henry Cavill, Mickey Rourke, Stephen Dorff, Freida Pinto, Luke Evans en John Hurt uiterst mager ontvangen. De film overtuigde alleen op het visuele vlak en - waarschijnlijk door de prima promotiecampagne vooraf - ook in financieel opzicht door $226,9 miljoen te noteren aan de wereldwijde bioscoopkassa. Het visuele spektakel van de regisseur van films als The Cell (2000) en The Fall (2006) ligt begin april in de schappen.

SYNOPSIS
In Immortals laat de bloeddorstige koning Hyperion met zijn leger een spoor van vernietiging achter in het oude Griekenland. Hyperion is op zoek naar de boog van Epirus. Daarmee wil hij de Goden van Olympus omverwerpen en zichzelf tot heerser van de wereld kronen. Theseus, een door Zeus uitverkoren sterfelijke, moet het gevecht tegen Hyperion leiden. Met de hulp van het orakel Phaedra verzamelt de jonge krijger genoeg mannen om zich heen om het op te nemen tegen de verraderlijke koning en zijn leger.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer Immortals of bekijk de trailer in de HD versies:



WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt Immortals een redelijk lage 36%. De IMDb noteert een 6,2 bij ruim 58 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen het visuele hoogstandje met een 5,8. FT recensent Arjan Welles gaf naar aanleiding van zijn recensie twee sterren.
Een reactie van FT bezoeker Archangel: Visueel mooie film. Vooral de laatste gevecht met de titanenstrijd. Maar alles ervoor was totaal niet boeiend. Toen ik de eerste keer de trailer zag verheugde ik mij echt op deze film, na wat recensies gelezen te hebben, had ik al geen hoge verwachtingen meer...
Het productiebudget van Immortals bedroeg circa $75 miljoen, maar volgens de geruchten liep dit uiteindelijk op tot zo'n $120 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende Tarsem Singhs vierde bioscoopfilm een nette $32,2 miljoen en eindigde na 105 dagen op $83,5 miljoen. Wereldwijd stopte de teller op een meer dan redelijke $226,9 miljoen. In Nederland kwam het tot ruim $1,8 miljoen.

BLU-RAY
We bekijken de dubbel disc 2D+3D Blu-Ray uitgave van Immortals. Het recensie-exemplaar komt in een standaard Blu-Ray keepcase. De vormgeving is vrijwel een kopie van de fraaie artwork van de filmposter. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).



EXTRA'S
Disc 1: Trailer | Deleted Scenes | It's No Myth | Putting It All Together
Disc 2: 3D versie van de hoofdfilm
De 2D+3D Blu-Ray uitgave van Immortals bevat een mooi aantal extra's met een totale speelduur van een klein uur. De opvallendste extra is de 'making of' docu "Putting It All Together", die in zo'n 20 minuten verschillende facetten van het proeuctieproces laat zien. Er wordt onder meer een beeld gegeven van de stevige training van de cast en enkele opnames voor de green screen. De extra "Deleted Scenes" bevat alternatieve opening en eindes en de extra "No Myth" spits zich toe op de (on)waarheden achter het verhaal van de hoofdfilm.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
De beeldkwaliteit van Immortals ziet er veelal top uit. Regisseur Singh blijkt wederom een meester in het overbrengen van de mooie beelden en via deze High Definition uitgave ziet het er heerlijk uit. De prachtige bronze kleuren, de fraaie en spectaculaire visual effects en de vele zwaardgevechten zijn simpel weg een lust voor het oog. Met de prima soundtrack, die de verschillende surroundkanalen prima inzet, klinkt het ook nog eens overweldigend. Het is daarom ook geen straf om het geluidsniveau een tikkie hoger te zetten. De 3D versie is niet beoordeeld.

CONCLUSIE
Visueel ziet Immortals er inderdaad goed uit, maar daar houdt het wel zo'n beetje op voor Tarsem Singhs fantasy actiefilm. Voorlopig zal het nog even wachten zijn voordat hij het eerdere The Fall gaat overtreffen, aangezien ook zijn nieuwste film Mirror Mirror erg mager is ontvangen.
De 2 disc 2D+3D Blu-Ray van Immortals is een redelijk nette uitgave. Beeld en geluid zijn uiterst fraai en de extra's voegen genoeg toe, zeker "Putting It All Together". Dat de 3D versie is bijgesloten bij de "normale Blu-Ray editie" valt distributeur A-Film te prijzen. Een schijf voor waarschijnlijk alleen de die-hard fan.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze Blu-Ray uitgave van Immortals is er een 1 disc Dvd verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Entertainment One voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair