Mirror Mirror (2012)

The Snow White legend comes alive.

Nieuwe interpretatie van het sprookje van Sneeuwwitje voor kinderen is door de humor en mooie vormgeving zeker geen rotte appel.
play

5,3 details

  • 106 Min
  • Avontuur
  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
  • Canada
106 Min Verenigde Staten

Regisseur Tarsem Singh herschrijft de sprookjesgeschiedenis als een slechte tovenares liegt en bedriegt om de troon van een weesmeisje te stelen en de aandacht van de prins te trekken. Als de schoonheid van het meisje, Sneeuwwitje, de prins weet te bekoren verbant de koningin haar naar het bos, waar een vraatzuchtig beest hongerig wacht. Sneeuwwitje wordt gered door een groep kleine struikrovers en ontwikkelt zich tot een ontembare jonge vrouw met het vaste voornemen dat wat haar ontnomen is terug te krijgen. Met de hulp van haar onderdanen bindt ze de strijd aan met de verraderlijke koningin.

Alt titel
The Brothers Grimm: Snow White, Sneeuwwitje
Regie
Tarsem Singh
Cast
Julia Roberts, Sean Bean, Armie Hammer, Lily Collins, Martin Klebba, Nathan Lane, Mare Winningham, Danny Woodburn, Michael Lerner, Jordan Prentice, Robert Emms, Mark Povinelli, Sebastian Saraceno, Ronald Lee Clark, Joe Gnoffo.
Budget
$ 85.000.000
Opbrengst
$ 183.018.522
Release
30.03.2012
Release NL
26.04.2012
Release DVD
28.08.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Tarsem Singh | Cast: Julia Roberts (The Queen), Lily Collins (Snow White), Armie Hammer (Prince Alcott), Nathan Lane (Brighton), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2012

Na superhelden lijken sprookjes de nieuwe rage in Hollywood. De hype begon in 2010 met het succes van Alice in Wonderland. Het jaar daarop verscheen de Roodkapjebewerking Red Riding Hood en in 2013 kunnen we Jack the Giant Killer, gebaseerd op Sjaak/Jaap en de Bonenstaak, verwachten. Dit jaar draaien twee verfilmingen van Sneeuwwitje in de bioscoop. Snow White (originele titel: Mirror Mirror) is de eerste.

Net als eerdergenoemde sprookjesverfilmingen is Snow White een zogenaamde ‘re-imagining’. De bekende elementen als de betoverde spiegel en de giftige appel zijn gebleven, maar net even anders uitgewerkt. Anders dan het later dit jaar te verschijnen Snow White and the Huntsman is Snow White een film voor kinderen, en dat is te zien. De weelderige kostuums en sets, in barokke stijl met een flinke scheut Bollywood, zijn kleurrijk en met recht sprookjesachtig te noemen. Vooral een gekostumeerd bal, waarin een complete dierentuin aan uitdossingen voorbij komt, valt op.

videotrailers & clips

alle artikelen (20)

Mirror Mirror Nieuwsberichten

Laatste reacties

Dunnie

"...Sneeuwwitje, de titel klopt, maar het was wel een totaal andere film. Zou een beetje raar zijn wanne......"

maanlander

"...Komt deze nu al op tv,hij draait zelfs nog in de bioscopen. :? En zeker raar dat ie op nederland 3 k......"

ntt

"...Zelfs mijn dochtertje vond er niks aan. Kon lekker slapen :Z..."

Mirror Mirror

acties