Featured

Alles over 'Crimson Peak'

Gotisch sprookje van regisseur Guillermo del Toro.

door Jim Pedd op 12.10.2015 om 11:11 in Featured
Komende donderdag komt de film Crimson Peak uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 15 oktober in première.

Crimson Peak


Duur: 119 minutenGenre Fantasy, Horror, ThrillerBudget: 55 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieGuillermo del ToroScenario Guillermo del Toro, Matthew RobbinsJessica Chastain Lucille SharpeCharlie Hunnam Dr. Alan McMichaelTom Hiddleston Thomas SharpeMia Wasikowska Edith CushingJim Beaver Carter Cushing
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
De jonge schrijfster Edith Cushing (Wasikowska) wordt verliefd en trouwt met Sir Thomas Sharpe (Hiddleston). Maar eenmaal bij hem ingetrokken in zijn grote Victoriaanse landhuis, ontdekt ze dat haar charmante, lieve echtgenoot niet is wie hij lijkt te zijn. Zijn huis blijkt tevens het thuis van een reeks geestachtige, mysterieuze entiteiten, waarvan hij samen met zus Lady Lucille Sharpe (Chastain) wanhopig het bestaan probeert te verbergen.

Terugkeer van de gotische romantiek

Crimson Peak is de poging van Guillermo del Toro om het genre van de gotische romantiel nieuw leven in te blazen. "Een tijdlang, in de gouden era van cinema, verschenen films als Dragonwyck, Rebecca, Jane Eyre en Great Expectations, maar die verdwenen in de jaren '50, '60 en '70. Het is dertig jaar geleden sinds er een gotische romance gemaakt is op deze schaal en ik ben er trots op het terug te mogen verwelkomen," vertelde de regisseur over zijn film.

"Dit is een genre dat belangrijk was aan het eind van de 18de eeuw als een romantische reactie op de Tijd van de Rede. Het is een huwelijk van ongelijkheden: vergroot melodrama, gemengd met veel duisternis en de Gotische atmosfeer van een duister sprookje dat zowel eng als spookachtig is." Hij ontwierp zijn film als "prachtig en mooi, maar niet alleen als lust voor het oog. De film vertelt je het verhaal van wie de personages zijn door hun omgeving en de sets, die een reflectie vormen van hun innerlijke psychologie."

Eerste reacties

Er zijn nog geen recensies gepubliceerd van de film. Wel zijn er al vroege screenings geweest en hebben we een paar reacties. Stephen King, de beroemde horrorschrijver noemde de film "prachtig en gewoon fucking angstaanjagend". King vergeleek de film verder met Sam Raimi's The Evil Dead. Kings zoon, Joe Hill, noemde de film zelf "een geweldig zieke Walts door het territorium van Daphne du Maurier".

Box office prestaties

Er wordt in de VS een openingsweekend verwacht van zo'n 14 miljoen dollar. De totale verdienste zou mettertijd uitkomen op ongeveer 40 miljoen. Films van Del Toro doen het gewoonlijk beter in het buitenland, maar hoeveel ligt heel erg aan het product. Zo haalde Hellboy 2 zo'n 75 miljoen dollar op in de VS, en in de rest 84 miljoen dollar. Pacific Rim daarentegen kwam in de VS uit op 101 miljoen dollar en in de rest van de wereld op 309 miljoen. Het zou goed kunnen dat deze film wereldwijd meer ophaalt dan in de VS, maar de vraag is dus hoeveel meer. We verwachten een opbrengst van zo'n 60-70 miljoen dollar.

Trivia

Oorspronkelijk werd Benedict Cumberbatch gecast, maar hij vertrok om onbekende redenen (en werd vervangen door Tom Hiddleston). Guillermo del Toro vond de set voor deze film de beste waar hij ooit op gewerkt heeft. De eerste film van Del Toro sinds Blade II (2002), die niet door Guillermo Navarro opgenomen is.

•


•

•

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

weszz

Avatar

Dit lijkt me een prachtige film, wat ik zo snel zag in de trailer bleken ook de 'nare figuren' geen CGI te zijn maar pakken(met natuurlijk wel iets CGI om de mist na te bootsen)

Olrik

Avatar

De eerste reacties betreft Crimson Peaj zijn zeer positief en de trailers zagen er echt uitstekend uit. Ik ben erg benieuwd!

Spider-fan

Avatar

Weet iemand die de Nederlandse blu-ray heeft of het audio commentaar van Del Toro er op staat? Ik vind het zo vreemd: alle extra's staan erop, maar geen commentaar.

nieuwslaatste nieuws

meest populair