Maar liefst 350 CG-shots van Paul Walker in ‘Furious 7'

En hoe ontwikkelde Weta Digtal een digitale Brian O’Conner?

Bram de Groot 21 oktober 2015 07:39 in Algemeen
Een van de grootste financiële successen van dit jaar is Fast & Furious 7. De actiefilm noteerde maar liefst $1,5 miljard aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Dit kwam mede door de bijna $400 miljoen die werd opgehaald in China. Een andere belangrijke reden is dat de film enorm veel publiciteit kreeg door het overlijden van hoofdrolspeler Paul Walker terwijl hij de opnames voor de film nog niet had afgerond.

Het was al duidelijk dat Furious 7 is afgerond met behulp van onder meer zijn broers Caleb en Cody, archiefbeelden uit eerdere films en de nodige computeranimaties van VFX-studio Weta Digital. Variety sprak met Joe Leterri, een Weta Digital senior VFX supervisor, en daaruit bleek onder meer dat er maar liefst 350 CG shots - inclusief close-ups - in de film zitten om Brian O’Connor het einde van de film te laten halen.

"We moesten een prestatie afronden - iets dat Paul Walker had gedaan als hij dat had gekund. En het moest zijn optreden zijn," aldus Leterri. "Dit moesten ook close-ups zijn. Iets anders zou zijn optreden en de film tekort hebben gedaan."

Weta had niet de beschikking over een (motion-capture) scan van Walker om zo een digitale versie van hem te creëren. Er werd onderzoek gedaan naar archiefbeelden van Walkers optreden als Brian O’Conner. Ook scanden ze zijn broer Cody en Caleb en acteur John Brotherton. Hiermee maakte Weta een digitaal model van Walker, en vervolgens vond er motion-capture plaats met de voorgenoemde namen. Samen vormden zij Walkers digitale model.

Deze opdracht bleek geen eenvoudige opgave. Op de vraag of dit vijf jaar geleden ook mogelijk was geweest, zei Leterri: "Nee, toen we dit verleden jaar deden was het al bijna onhaalbaar."

Hieronder een YouTube-video waarin de maker stills laat zien van scènes die vermoedelijk met CG-shots van Walker zijn afgerond.

Lees het complete artikel op Variety. Hieronder ook nog even een luchtig item van CNN over motion-capture:NieuwsFilm