Dimension maakt speelfilm van horror short 'Polaroid'

Dimension maakt speelfilm van horror short 'Polaroid'

Het filmpje won onlangs enkele eerwaardige prijzen.

Tijdens de Los Angeles Horror competitie kreeg de korte Noorse horrorfilm Polaroid het voor elkaar om de uitreiking van Best Short en Best Cinematography binnen te slepen. Het heeft ervoor gezorgd dat schrijver en regisseur Lars Klevberg op de radar van Dimension Films is beland. Zij hebben aangekondigd een volledige speelfilm te maken gebaseerd op het vijftien minuut durende filmpje. Hieronder kan je een trailer van de horror bezichtigen.

De titel verklapt eigenlijk al waar de prent over gaat. Twee door sociale media geobsedeerde meiden, Sarah en Linda, ruimen het huis van Sarah uit nadat haar moeder komt te overlijden. Ze stuiten op een oude Polaroid camera waarmee ze een foto van zichzelf nemen. Het fototoestel wordt echter achtervolgt door een duister verleden.

Hoewel Dimension de filmrechten heeft verworven, zal de originele crew terugkeren. Zo zal Klevberg wederom het scenario gaan pennen en verfilmen, en zullen producten Petter Lokke en John Hagen van El Dorado Films ook terugkeren. Naar verluidt ziet Dimension mogelijk een franchise in Polaroid. Volgens diverse bronnen zal de horror op andere bekende projecten lijken, zoals The Ring en Paranormal Activity.



NieuwsFilm

meest populair