Paranormal Activity (2007)

Demand It!

Oren Peli bewijst dat je ook met $11.000 een heerlijke filmervaring kan creëren, die veel Hollywoodhorrors overtreft. Saw VI eat your heart out!
play

6,6 details

  • 86 Min
  • Horror
  • Verenigde Staten
86 Min Verenigde Staten

Een jong koppel lijkt alles prima voor elkaar te hebben en leeft zonder zorgen. Tot op de dag dat er plotseling allerlei onverklaarbare dingen gebeuren in het huis waar zij wonen. Ze besluiten om een videocamera aan te schaffen en vast te leggen wat zich er precies in hun huis afspeelt als ze liggen te slapen.

Regie
Oren Peli
Cast
Katie Featherston, Micah Sloat, Mark Fredrichs, Amber Armstrong, Ashley Palmer.
Budget
$ 15.000
Opbrengst
$ 193.355.800
Release
14.09.2007
Release NL
26.11.2009
Release DVD
23.02.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Oren Peli | Cast: Katie Featherston (Katie), Micah Sloat (Micah), Mark Fredrichs (de paragnost), Amber Armstrong (Amber), Ashley Palmer (Diane) e.a. | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2007

Het is de droom van elke aspirant filmmaker: voor een heel laag bedrag een film maken die vervolgens ontdekt wordt door producenten die er een gigantische hit van maken. Kevin Smith deed het met Clerks en Daniel Myrick en Eduardo Sánchez deden het nog beter met The Blair Witch Project, tot op heden de recordhouder ‘Top Budget: Box Office Ratio’. Oren Peli had dezelfde droom. Waar velen echter falen wist hij met zijn horror Paranormal Activity door te breken. Resultaat: meer dan honderd miljoen dollar in een paar weken tijd. Dat op zich is al een onwaarschijnlijke prestatie voor een film die slechts elfduizend dollar gekost heeft. Dat de film ook nog van hoge kwaliteit is, maakt het ook voor ons een mooi verhaal.

Het verhaal van Paranormal Activity is werkelijk flinterdun. Het komt erop neer dat een jong stel geteisterd wordt door paranormale gebeurtenissen in hun huis. Denk daarbij aan duidelijk hoorbare voetstappen, aan- en uitschakelend licht en vallende objecten. Ze besluiten daarom een camera op te stellen in hun slaapkamer, met de lens gericht op het trapgat, dat goed te zien is door de deur van de kamer. In de film krijgt de kijker deze beelden te zien en maakt mee hoe het stel steeds directer geconfronteerd wordt met een paranormale aanwezigheid in hun huis.

videotrailers & clips

alle artikelen (11)

Paranormal Activity Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...Aardige maar niet mega-enge horror waarbij de poltergeist steeds extremer wordt. Storend vind ik ho......"

11qqaazz

"...Teveel van hetzelfde....een 4 omdat het einde grappig was......"

X-s3ss!v3

"...Mwa redelijk goed. Vind het 1 van de betere ''CAM'' horrors. En inderdaad, het neemt wel is even w......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Paranormal Activity

acties