Algemeen

Alec Baldwin ziet niets meer in drama 'Blind'

Demi Moore en Dylan McDermott, met normale visie, zullen ook optreden.

door Rik Timmer om 12:56 in Algemeen
Producent Michael Mailer heeft besloten zelf plaats in de regiestoel te nemen. Zijn debuut wordt het onafhankelijke drama Blind, welke al een tijdje in Hollywood rondzwerft. Het oogt er naar uit dat de film eindelijk gemaakt kan worden nu er drie namen aan bevestigd zijn: Alec Baldwin, Demi Moore en Dylan McDermott. Mike Nichols (Charlie Wilson's War) zou de film oorspronkelijk regisseren, met rollen voor Clive Owen, Russell Crowe en Uma Thurman.

Baldwin speelt Bill Oakland, een succesvolle romanschrijver die geen beroep meer op zijn ogen kan doen na een auto ongeluk. Een collisie die tevens het leven van zijn vrouw opeist. Niet helemaal onbegrijpelijk verliest hij de wil om zijn bestaan voort te zetten en wordt hij enorm bitter. Jaren later vindt hij weer passie om te leven en te schrijven, wanneer hij een affaire aangaat met de verwaarloosde vrouw (Moore) van een aangeklaagde zakenman (McDermott), Suzanne. Zij moet aan Bill voorlezen nadat ze veroordeeld wordt tot vrijwilligerswerk.

Voor Baldwin en Moore wordt het een tweede samenwerking, na The Juror uit 1996. Blind zal in New York gefilmd worden, hoewel een startdatum niet bekend gemaakt is. De film is al een kleine tien jaar in de maak.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

DeMuizenkoning

Avatar

Tja gaat inderdaad niet erg vlot... Maar kunnen wel een héél deel afkijken van 'Scent of a Woman' ;)

NieuwsFilm

meest populair