Flashback Friday: 'Live and Let Die'

Flashback Friday: 'Live and Let Die'

Bond- film met Roger Moore is op zaterdag 24 oktober om 20.00 te zien op RTL7.

Alles staat de afgelopen week in het teken van Bond en dat is niet gek met de release van de nieuwe film Spectre, die tot opluchting van de fans van de franchise volgens de eerste recensies tot de betere uit de reeks behoort. Op tv zien we de afgelopen weken ook de ene na de andere Bond- film voorbij komen en zaterdag is het tijd voor Live and Let Die, een film met Roger Moore in de rol van 007.

Binnen 12 uur worden drie Britse agenten vermoord. De eerste moord vindt plaats in New York, in het hoofdkwartier van de VN, waar de agent Dr. Kananga, de leider van het Caribische eiland San Monique, in de gaten hield; de tweede in New Orleans; de derde op San Monique zelf. Er is dus mogelijk een connectie en James Bond wordt op missie naar New York gestuurd om dit uit te zoeken.

Live and let Die is om verschillende redenen een film die Bond- geschiedenis maakte. Zo was het de eerste film waarin Bond een romance beleefde met een Afro-Amerikaanse Bond- girl, namelijk Rosie Carver, gespeeld door Gloria Hendry.

De gelijknamige titelsong van de film wordt gezongen door Paul McCartney and Wings. De filmmuziek werd voor deze film niet gecomponeerd door John Barry, iets dat ongebruikelijk was omdat hij meestal de muziek voor Bondfilms voor zijn rekening nam. Maar omdat McCartney het nummer zong, koos hij ervoor om met Beatle-producer George Martin te werken. Het nummer werd mede geschreven door Pauls echtgenote Linda McCartney, ook onderdeel van 'and Wings'. Zij kregen voor het nummer een Oscar nominatie.

De film wordt door Bond- liefhebbers gezien als een van de betere met Roger Moore en was indertijd een enorm succes aan de box office. Voor wie deze nog niet heeft gezien, uiteraard verplichte kost. Voor de liefhebbers nog een paar quotes:



NieuwsFilm

meest populair