Spectre

Spectre (2015)

The Dead Are Alive

Daniel Craigs vierde missie als ’s werelds bekendste MI6-agent tekent de meest traditionele Bondfilm van het moderne era.
play

6,7 details

  • 148 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
148 Min Verenigd Koninkrijk

Een cryptisch bericht vanuit het verleden stuurt James Bond op een missie naar Mexico-Stad en uiteindelijk Rome, waar hij Lucia Sciarra ontmoet. Zij is de mooie weduwe van een beruchte crimineel. Bond infiltreert bij geheime ontmoetingen en ontdekt het bestaan van de duistere organisatie SPECTRE. In Londen zet Max Denbigh, het nieuwe hoofd van het Centre for National Security, vraagtekens bij Bonds acties en vraagt zich af wat nog het doel is van de MI6, geleid door M. In het geheim weet Bond Miss Moneypenny en Q. achter zich te krijgen en zij helpen in een onderzoek naar Madeleine Swann, de dochter van Bonds oude aartsvijand Mr. White, die mogelijk de sleutel is voor het ontrafelen van het web rond SPECTRE. Als een dochter van een huurmoordenaar snapt zij Bond als geen ander. Als Bond naar het hart van SPECTRE kruipt, leert hij de ijzingwekkende connectie kennen tussen zichzelf en de vijand die hij zoekt.

Regie
Sam Mendes
Cast
Jesper Christensen, Ralph Fiennes, Christoph Waltz, Andrew Scott, Monica Bellucci, Daniel Craig, Ben Whishaw, Naomie Harris, Rory Kinnear, Alessandro Cremona, Léa Seydoux, Tenoch Huerta, Adriana Paz, Dave Bautista, Stephanie Sigman.
Release
26.10.2015
Release NL
29.10.2015
Release DVD
01.03.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Sam Mendes | Cast: Daniel Craig (James Bond), Christoph Waltz (Oberhauser), Léa Seydoux (Madeleine Swann), Ben Whishaw (Q), Naomie Harris (Moneypenny), Dave Bautista (Hinx), Monica Bellucci (Lucia Sciarra), Ralph Fiennes (M), Andrew Scott (Max Denbigh), e.a. | Speelduur: 148 minuten | Jaar: 2015

Skyfall zette de stukken alvast op zijn plaats, Spectre geeft daadwerkelijk het startschot: het nieuwe era in de Bondgeschiedenis is aangebroken. Althans, ‘nieuw’ is nog altijd een relatief begrip. Zeker nu de franchise zich wat meer los lijkt te schudden van de realistische, serieuze weg die bijna tien jaar geleden in werd geslagen met Casino Royale. Veel van de bekende elementen uit het verleden die verloren waren gewaand, heroveren hun plekje. Even wennen misschien, maar toch eigenlijk ook weer niet. Nu recente Bondparodieën als Kingsman: The Secret Service, Spy en The Man From U.N.C.L.E. aardig weten te scoren met komische spionageactie lijkt de tijd er weer rijp voor. Is ook James Bond zelf inmiddels weer toe aan een stukje ‘camp-revival’ met kekke gadgets, anabole schurken en droge grapjes? Mendes antwoordt met een volmondig ja.

De aloude signatuur duikt al meteen op wanneer Daniel Craig nog voor aanvang van de film het bekende ‘gun barrel’-loopje voor de camera maakt. Direct aansluitend volgt een zinderende openingsscène tijdens de viering van de Mexicaanse feestdag Día de Muertos. In eerste instantie knap aangezien een groot gedeelte van de scène uit één shot bestaat, maar vooral spectaculair wanneer de strijd zich tijdens de apotheose verplaatst naar een zwabberende helikopter boven een krioelende mensenmassa. Nadat de fraaie openingscredits en dito titelsong de revue hebben gepasseerd, verplaatst het toneel zich naar het nog steeds gehavende MI6-hoofdkwartier in Londen. Hier ontvangt Bond niet alleen een stevige reprimande voor zijn roekeloze gedrag, maar ook een geheimzinnige boodschap die hem op het spoor zet van de geheimzinnige organisatie die alle puzzelstukjes uit de voorgaande drie films met elkaar verbindt.

alle artikelen (143)

Spectre Nieuwsberichten